Maailmankuulun italialaisen taiteilijan Amedeo Modiglianin (1884-1920) retrospektiivinäyttely valtaa Ateneumin kolmannen kerroksen 28. lokakuuta 2016 alkaen. Noin 100 teoksen kokonaisuus on toistaiseksi laajin Pohjoismaissa esillä ollut Modigliani-näyttely.

Näyttelyvieraat tutustuvat taiteen kautta Modiglianin elämäntyöhön ja Montparnassen taiteilijapiiriin, joka oli Pariisin taiteilijaelämän keskus 1900-luvun alkupuolella. Modigliani tunnetaan erityisesti sensuellista naiskuvauksestaan, joka on vaikuttanut niin kuvataide- kuin muotimaailmaan. Boheemista elämäntavastaan kuuluisan Modiglianin elämäpiiriin kuului taidemaalareita, kuvanveistäjiä, kirjailijoita, runoilijoita ja säveltäjiä. Näyttelyssä on mukana mm. Pablo Picasson ja Constantin Brancusin teoksia.

Näyttelyn on tuottanut La Réunion des Musées Nationaux (RMN) – Grand Palais.

Osana näyttelyn oheisohjelmaa Ranskan instituutti ja Ateneum järjestävät kaksi näytöstä Modiglianin traagisesta elämästä kertovasta klassikkoelokuvasta Les Amants de Montparnasse (Jacques Becker 1958). Näytökset Ateneum-salissa 29.10. ja 26.11. klo 14.00, pääsy museolipun hinnalla. Lisätietoja

Lisätietoja näyttelystä Ateneumin sivuilta.