Vuodesta 1987 lähtien järjestetty April Jazz on pääkaupunkiseudun suurin kansainvälinen jazzfestivaali, joka esittelee koti- ja ulkomaisten rytmimusiikin huippujen lisäksi nousussa olevia, tuoreita ja kiinnostavia artisteja. Järjestyksessään jo 30. April Jazz -festivaali järjestetään Espoossa 20.–26.4.2016. Mukana on tälläkin kertaa huippunimiä myös Ranskasta:  Vincent Peiranin ja Emile Parisienin  duokokoonpano Peirani & Parisien, sekä kamerunilais-ranskalainen Etienne M’bappé The Prophets-yhtyeineen.

Sellosalissa la 23.4. klo 19 esiintyvä duo Vincent Peirani & Emile Parisien on valloittanut viime aikoina festivaalien ja konserttisalien lavoja ympäri maailmaa huumaten yleisön energiallaan ja luovuudellaan. Molemmat on palkittu Ranskassa musiikkialan arvostetuimmassa gaalassa (Victoires du Jazz) vuoden artistina – saksofonisti Emile Parisien vuonna 2014 ja haitaristi Vincent Peirani vuotta myöhemmin. Vuonna 2015 duo palkittiin myös parhaana yhtyeenä Saksan vastaavassa gaalassa (ECHO Jazz Awards).

emile_et_vincent

Etienne M’bappé & The Prophets valloittaa Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalin/Café Louhen la 23.4. klo 19.30. Seitsemänhenkisen ranskalaisyhtyeen tiukkaakin tiukempaan jazz-grooveen sekoittuu afrikkalaisen ja klassisen musiikin sekä funkin ja rockin elementtejä. Tuloksena on virtuoottisen viihdyttävä show, mutta myös huumaava yhteissoiton oppitunti. Etienne M’Bappé on kiertänyt maailmaa Ranskan kansallisen jazzorkesterin (ONJ) kanssa ja soittanut 90-luvun alussa mm. Salif Keitan yhtyeessä. Vuonna 2000 hänet pyydettiin mukaan Zawinul Syndicateen. Nyttemmin hän on omistautunut soolouraansa ja kiertää samalla muiden muassa Bill Evansin ja John McLaughlinin kanssa. The Prophets on miehen omista kokoonpanoista uusin ja se on julkaisemassa debyyttialbumiaan tänä keväänä.

Etienne-MBAPPE-The-Prophets_1-520x336

Lisätietoja: www.apriljazz.fi