Ateneum tuo Suomeen maailman kenties tunnetuimman kuvanveistäjän Auguste Rodinin (1840–1917) veistoksia esittävän näyttelyn. Pariisissa vaikuttanut Rodin toi kuvanveistoon ilmeikkyyttä ja draamaa pintaa rikkovalla ja ruumiillisuutta korostavalla käsittelytavallaan. Näyttely kattaa Rodinin veistokset varhaisteoksista myöhäistuotantoon, ja siinä tarkastellaan niin ikään Rodinin suhdetta hänen suomalaisiin oppilaisiinsa, Sigrid af Forsellesiin ja Hilda Flodiniin.

Näyttely on toteutettu yhteistyössä Tukholman Nationalmuseetin kanssa ja valtaosa teoksista saadaan suoraan Pariisin Rodin-museosta.

Ranskan instituutti ja Ateneumin taidemuseo järjestävät osana Rodin-näyttelyä lauantaina 6.2. erikoisnäytöksen Camille Claudel –elokuvasta (Bruno Nuytten, 1988) museon Ateneum-salissa. Elokuva kertoo kuvataiteilija Claudelin ja Rodinin myrskyisästä suhteesta. Pääosissa nähdään Isabelle Adjani ja Gérard Depardieu. Camille Claudel voitti vuonna 1988 parhaan elokuvan César-palkinnon ja Isabel Adjani palkittiin parhaasta naispääosasta. Adjani oli myös roolistaan ehdolla vuoden 1989 parhaan naispääosaan Oscariin.

Näytökseen on vapaa pääsy museon pääsymaksun yhteydessä. Elokuva on tekstitetty englanniksi.