Dimanche Rouge, Pariisilainen kokeellisen esitystaiteen edistämiseen keskittynyt organisaatio, järjestää ensimmäistä kertaa kolmikansallisen festivaalin.  Festivaali pidetään 17.–20.10.2013 Suomessa, Virossa ja Ranskassa.

Festivaalin ohjelma koostuu kokeellisista performansseista sisältäen muun muassa performanssitaidetta, audiovisuaalista taidetta, multimediaa, tanssia sekä äänitaidetta. Ohjelman on koonnut Dimanche Rouge yhteistyössä Ptarmigan ry:n, Art Container/Culture Factory Polymerin ja Le Generateur/Frasqin kanssa.

Festivaali luo syväkatsauksen nykyperformanssiin tuomalla yhteen yli 100 taiteilijaa 26 maasta. Ohjelma käynnistyy Tallinnassa, jonka jälkeen se jatkuu Suomessa ja päättyy samanaikaisesti Helsingissä ja Pariisissa järjestettäviin tapahtumiin. Performanssien lisäksi ohjelmaan kuuluu myös pyöreän pöydän keskusteluja ja taiteilijapuheenvuoroja.

Festivaali levittäytyy hyvin monenlaisiin ympäristöihin aina museoista ja taiteilijavetoisista gallerioista erilaisiin kaupunkitiloihin.

Lisätietoja