On jälleen Eurooppalaisen elokuvan viikkojen aika!

Tämän vuoden ohjelmisto tuo esiin kehitysyhteistyön eurooppalaisen teemavuoden eri ulottuvuuksia. Kaikkiaan mukana on 23 elokuvaa, joiden aiheina on mm. maahanmuutto, koulutus, naiset ja tytöt sekä rauha ja turvallisuus. Isojen teemojen ympärille rakentuu tarinoita kasvusta, rakkaudesta ja paremman tulevaisuuden rakentamisesta. Elokuvat tuovat tarinansa maailmalta lähelle katsojaa draaman, dokumentin, musiikin ja huumorin keinoin. Tarkoituksena on vaikuttaa ja liikuttaa – onhan kyseessä meidän maailmamme, meidän ihmisarvomme ja meidän tulevaisuutemme, kuten teemavuoden motto kuuluu. 

Tapahtuman järjestävät Euroopan komission Suomen-edustusto ja Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto yhdessä EU-maiden ja EU-jäsenehdokasmaiden suurlähetystöjen ja kulttuuri-instituuttien kanssa.

Ranskan instituutti ja Ranskan suurlähetystö osallistuvat ohjelmaan elokuvalla Suzanne. Katell Quillévérén kehuja ja palkintoja kahminut toinen elokuva on kertomus nuoren naisen kasvusta ja hankalasta perhedynamiikasta. Sara Forestier on taidokas nimihenkilö Suzannena. Häntä seurataan usean vuoden ajan, lapsuudesta teini-ikäiseksi ja aikuistumiseen pikkusiskonsa Marian kanssa. Äiti on kuollut, ja yksinhuoltajaperheen isä Nicolas, hellyttävän juro rekkakuski, yrittää pitää perhettä koossa. Mutta hullu rakkaus vie Suzannen, rikollisuus ja huumeet astuvat kuvaan. Ohjaaja Quillévérén katse ei tuomitse, vaan tarjoaa erään eteläranskalaisen työläisperheen elämän katsojalle sellaisenaan, suruineen ja iloineen. 

Suzanne (Katell Quillévéré,2013)

Perjantaina 24.4. klo 19.00

Eurooppasali (Malmikatu 16)

94min

Kieli ranska, tekstitys englanniksi

Eurooppalaisen elokuvan viikkojen näytökset ovat maksuttomia ja ne järjestetään kaikki Eurooppasalissa (Malminkatu 16, Helsinki). Saliin mahtuu 100 katsojaa. Kuhunkin näytökseen aletaan jakaa lippuja tuntia ennen näytöstä Eurooppasalin aulatilassa ja salin ovet avataan 10 minuuttia ennen jokaista näytöstä. Elokuvat on tekstitetty englanniksi.

Eurooppalaisen elokuvan viikkojen koko ohjelma