Tänä vuonna eurooppalaisen elokuvan viikkoja vietetään 28.3.-11.4. Eurooppasalissa (Malminkatu 16), ja teemana on eurovaalien hengessä ’Toimi. Osallistu. Vaikuta.’. Ohjelma sisältää 29 inspiroivaa ja urheaa tarinaa ihmisistä, jotka haluavat saada aikaan muutoksen toimimalla kollektiivisesti tai yksin.

Ohjelma sisältää myös ranskalaisen elokuvan Louise Wimmerin, joka esitetään 5.4. 2014 klo 20. Cyril Mennegunin ohjaama elokuva on saanut Ranskassa ensi-iltansa vuonna 2012. Se on saanut lukuisia palkintoja, mm. parhaan ensimmäisen elokuvan Cesarin vuonna 2013. Louise Wimmer on tarina viisikymppisestä naisesta, joka avioeron jälkeen ajautuu yhteiskunnan marginaaliin ja päätyy asumaan autossaan. Jokainen päivä on taistelu paremman elämän puolesta, mutta aiheestaan huolimatta elokuva on täynnä toivoa. Corinne Masiero näyttelee hermoherkän nimiroolin järisyttävän paljaasti ja antaumuksellisesti. Näytös on järjestetty yhteistyössä Ranskan instituutin kanssa.

Tapahtuman järjestävät Euroopan komission Suomen-edustusto ja Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto yhteistyössä EU-maiden ja EU-ehdokasmaiden suurlähetystöjen ja kulttuuri-instituuttien kanssa. Tapahtuma on maksuton.