Espoon modernin taiteen museossa EMMA:ssa esitellään suomalaista ja pohjoismaista muotisuunnittelua 4.5.-3.9.2017 For Fashion’s Sake (Muodin vuoksi) -näyttelyssä. Näyttely koostuu 13 kansainvälisellä tasollakin menestyksekkään nuoren muotisuunnittelijan mallistosta, joita ovat innoittaneet niin luonto, luonnonvoimat kuin mystiset kansatkin ja ottavat kantaa ekologisuuteen ja eettiseen kestävyyteen.

Näyttelyssä on esillä mm. Ranskassa Hyères muotifestivaaleilla menestyneiden Satu Maarasen sekä Hanne Jurmun ja Anton Vartiaisen töitä. Maaranen voitti festivaalin vuonna 2013 ja on sen jälkeen työskennellyt kotimaisen Marimekon lisäksi tunnetulle ranskalaiselle Petit Bateau -merkille. Jurmu ja Vartiainen voittivat vuoden 2016 festivaaleilla Chloé-palkinnon ranskalaismerkille suunnittelemastaan asusta. Kaksikon miesten mallisto sai tuomariston kunniamaininnan. Tämä yhteistyössä tehty mallisto, joka kokonaisuudessaan esiteltiin kutsuvierastilaisuudessa Ranskan suurlähettilään residenssillä viime vuoden kesäkuussa, on osaksi nyt kaikkien nähtävillä EMMAssa.

Visuaalisen kuvitusmaailman näyttelylle luo muodin kuvittaja, kansainvälisesti kirkkaan läpimurron tehnyt, Laura Laine, joka on työskennellyt mm. Ellelle, Voguelle, The Guardianille, The New York Timesille sekä lukuisille muotibrändeille.

Ilmainen sisäänpääsy.

Lisätietoja: http://emma.museum/forfashionssake