26.7.2019 – Kaiku

“Tulevaisuuden arabia klubimusiikkia etsimässä”: näin Deena Abdelwahed kuvailee omaa musiikkiaan.

Tunisialainen Deena Abdelwahed aloitti musiikkiuransa kotikaupungissaan Tunisissa. Opikseluvuosinaan hän osallistui Jasmiinvallankumoukseen ja työnskenteli jazz-laulajana ja dj:nä. Deena muutti Pariisiin opintojensa jälkeen, ja hänen live-esityksensä keräsivät Pariisin underground-piirien huomion. Hän on soittanut mm. Berghain-klubissa sekä Sonar- ja Distortion-festivaaleilla ja osallistunut kulttielektrohjelmaan Boiler Roomiin.

Deena Abdelwahed on myös queer-aktivisti. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. ruotsalaisen Fever Rayn kanssa. Hänen vuonna 2018 ilmestyneellä esikoislevyllään Deena Abdelwahed tulkitsee arabirytmimaailmaa ja luo uudenlaista elektronista musiikkia.

Rag on hyvin tuttu hahmo pariisilaisessa klubi- ja queer-skenessä.
Hänet tunnetaan erityisesti Machine du Moulin Rouge –klubissa järjestetyistä Barbi(e)turix- ja Wet For Me –illoista. Nämä elektrobileet ovat asettaneet Pariisin lgbt ja queer-kulttuurikartalle. Ragin mukaan “Pariisista on tullut Berliiniä ja Lontoota kiinnostavampi queer-kulttuurikaupunki”.
Gay-Priden kulkueen pääpisteessä Bastille-aukiolla Rag dj-setit keräävät vuosittain 40 000 ihmistä.

https://clubkaiku.fi/

French Express on pohjoismaiden Ranskan instituuttien tukiohjelma joka tukee uusia ja kiinnostavia ranskalaisia bändejä ja dj :tä. Yhteistyössä ruotsalaisen Monstera-kiertuejärjestäjän kanssa French Express on jo kutsunut Poihjoimaihin mm.  Christine and the Queensin (2014), La Femmen (2015), Broken Backin (2016), Superpozen (2017) ja Juvenilesin (2017).
Säännöllisiä French Express yhteistyökumppaneita ovat mm. Köpenhaminan Distortion Festival ja Oslo World.

French Express 2019
18.5. Tukholma – Slakthuset
24.5. Oslo – Blå
31.5. Kopenhamina –  Distortion Festival
26.7. Helsinki – Kaiku