Helsinki African Film Festival (HAFF) tuo jälleen toukokuussa Helsinkiin tuoreita, viihdyttäviä ja ajatuksia herättäviä laatuelokuvia Afrikasta. Tänä vuonna festivaalin teemana on Africa Rising – Nouseva maanosa. Festivaali tarjoaa katsauksen mantereen pieniin ja isoihin vallankumouksiin ja näyttää intiimejä henkilökuvia nuorista ja vanhoista afrikkalaisista.

Yhteistyössä Ranskan instituutin Cinémathèque Afrique -kokoelman kanssa ohjelmistoon on saatu muun muassa Abderrahmane Sissakon Oscar-ehdokkaaksikin valittu draama Timbuktu (2014). Mukana on myös useita muita elokuvia ranskankielisen Afrikan maista, kuten riemukas menestysanimaatio Aya de Yopougon (Marguerite Abouet, 2013).

Esillä ovat myös Sudanin sisällissodan olosuhteita ja tämän päivän kolonialismia kuvaava dokumentti Beats of the Antonov (Hajooj Kuka, 2014), Kenian seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemaa avaava Stories of Our Lives (Jim Chuchu, 2014) sekä egyptiläisen elokuvan 1940- ja 50-lukujen kultakaudelta vaikutteita ammentava psykologinen draama Decor (Ahmad Abdalla, 2014).

Elokuvien lisäksi festariviikolle mahtuu avajaisklubi tiistaina 12.5. ja lyhytelokuvateltta Arabian Katufestivaalilla lauantaina 16.5. Tapahtumapaikkana on tänä vuonna ensimmäistä kertaa upouusi Kino Sheryl Helsingin Arabianrannassa, Aalto-yliopiston kainalossa

Lisätietoja ja esitysajat: haff.fi