Ranskalainen Klangfarben Ensemble saapuu Suomeen Helsinki Soundpainting -festivaalille. Soundpainting on hetkessä tapahtuvan esitystaiteen käsimerkkikieli. Se käsittää yli tuhat viittomaa, joiden avulla voi luoda sävellyksiä, koreografioita, dramaturgiaa tai muita taideteoksia itse esityshetkessä.

Viidestä soundpaintingesityksestä koostuva festivaali esittelee soundpaintingin monipuolista tyylikirjoa mm. Helsinki Soundpainting Ensemblen (FIN) ja Klangfarben Ensemblen (FRA) esitysten kautta. Festivaali levittäytyy ympäri Helsinkiä ja juhlistaa vastikään 40 vuotta täyttänyttä Soundpaintingiä.

François Cotinaud on Ranskassa soundpaintingin edelläkävijä. Hänen luotsaamansa Klangfarben nähdään festivaalin puitteissa kahdessa konsertissa: Malmitalolla Songs Under the Shower -esityksen merkeissä sekä Kaapelitehtaalla yhteiskonsertissa Helsinki Soundpainting Ensemblen kanssa.

Songs under the shower osoittaa surrealistisella tavalla, kuinka suihku ei ainoastaan ole polku likaisesta puhtaaksi, vaan muodonmuutoksen metafora. Ennen suihkua joku on yksi ja sen jälkeen toinen. Suihkulla voidaan tarkoittaa elämää itseään, hengähdystaukoa, ylellisyyttä, mutta myös natsien käyttämää kiertoilmausta. Klangfarben yrittää torjua tämän pahan ja maagisen suihkun huonoa onnea.

Kaapelitehtaan Hima & Sali -ravintolassa järjestettyyn Jam Sessioniin on vapaa pääsy, tervetuloa!

KLANGFARBEN ENSEMBLE

26.3.2015 – 20:00 Malmitalo Ala-Malmin tori 1, Helsinki www.malmitalo.fi/event

JAM SESSION: KLANGFARBEN ENSEMBLE & HELSINKI SOUNDPAINTING ENSEMBLE

28.3.2015 – 16:00 Hima & Sali Kaapelitehdas C1 Helsinki, vapaa pääsy!

Lisätietoa: http://helsinkisoundpaintingensemble.com/hse-eng/

LOGOS spedidam 2009