Ranskalaisten huippumuusikoiden tähdittämässä konsertissa kohtaavat riemukkaalla tavalla moderni argentiinalainen tango ja ranskalainen musette.

Kun argentiinalainen tango saapui Pariisiin 1900-luvun alussa, se kohtasi paikallisen musette-kansanmusiikkityylin, joka niin ikään nojasi harmonikkaan instrumenttina. Kohtaamisesta sai alkunsa uusi tyylilaji, tango musette eli pariisilaistango. Influences latines -konsertissa inspiroidutaan tästä Atlantin ylittävästä historiasta. Travelling Quartet -jousikvartetin ja harmonikkataiteilija Pascal Contet’n yhteiskonsertissa kuullaan nuorten argentiinalaisten säveltäjien sovituksia vanhoista tango-klassikoista, sekä moderneja miniatyyrikappaleita, jotka rakentavat siltaa menneen ja nykypäivän välillä. Tiedossa on mukaansatempaavaa latinotunnelmaa ja taidokasta soittoa.

Vuonna 2007 perustettu Travelling Quartet on neljän klassisen koulutuksen saaneen ranskalaisen huippumuusikon projekti, jossa tavoitteena on kaataa raja-aitoja eri tyylilajien välillä. Kvartetin ensimmäinen levy, 2012 ilmestynyt ”All you need is…” ihastutti ranskalaisyleisöä jousisoittimille sovitetuilla Beatles-tulkinnoillaan. Influences Latines on ryhmän uuden uutukainen projekti, joka saadaan Suomeen juuri ennen Ranskan ensiesitystä.

Pascal Contet on yksi Ranskan arvostetuimmista harmonikkataiteilijoista ja oman instrumenttinsa nykymusiikin pioneerejä. Hänellä on nimissään yli 300 sävellystä. Solistina hän on esiintynyt lukuisten nimekkäiden kapellimestarien kanssa, kuten Pierre Boulez, Arie Van Beek, Laurent Petitgirard ja Susanna Mälkki. Contet on myös tunnettu poikkitaiteellisista tanssi-, teatteri- ja elokuvaprojekteista ja rakkaudestaan improvisaatiota kohtaan.

Pe 11/03/2016 – 19:00

Camerata-sali, Musiikkitalo, Helsinki

1 tuntia 30 minuuttia

Liput 30€/15€: Musiikkitalo / Lippupalvelu

Contet Travelling Crédit Georges Epp format site