Jo toista vuotta peräkkäin ranskalaiset yritykset ja organisaatiot saavat kiitosta innovaatiokyvyistään. Kaksitoista ranskalaista organisaatiota on mukana uutistoimisto Thomson Reutersin 100 innovatiivisimman organisaation listalla, joka julkaistiin 7.10.2013. Ranskan sijoitus on kokonaisuudessaan listan kolmas, Yhdysvaltojen ja Japanin jälkeen.

Tunnustusta sai yhteensä 22 eurooppalaista yritystä. Euroopan maista listaa johtaa Ranska (12 yritystä), jonka jälkeen tulevat Sveitsi (4), Saksa (3), Ruotsi (2) ja Alankomaat (1). Reutersin listalle on päässyt yhdeksän ranskalaista yritystä (Alcatel-Lucent, Arkema, EADS, L’Oréal, Michelin, Saint-Gobain, Thales, Safran ja Valeo) ja kolme ranskalaista julkisyhteisöä (CEA, CNRS and IFP Energies Nouvelles).

Tutkimus ylistää Ranskan innovaatiopolitiikkaa, erityisesti tutkimuksen verohelpotuksia. ”Top 3 -listalle päässeiden maiden hallitukset ovat jo pitkään keskittyneet innovaatioiden stimuloimiseen, erityisesti verohelpotusten muodossa”, selittää Domnique Ducay, Reutersin kehitysjohtaja.

Reutersin listaus ei perustu ainoastaan patenttien määrään, vaan myös hyväksyttyjen patenttien määrään verrattuna rekisteröityihin patentteihin, niiden maantieteelliseen laajuuteen sekä näkyvyyteen.