Antoine de Saint-Exupéry on monelle lukijalle varmaan tuttu nimi: hänen klassikkonsa Pikku prinssi on käännetty yli 300 kielelle ja on Raamatun jälkeen toiseksi eniten käännetty kirja. Vuonna 1900 syntynyt Saint-Exupéry menehtyi Välimeressä toisen maailmansodan aikana vuonna 1944. Hän oli lentäjä ja kirjailija.

Hänen esikoisromaaninsa Courrier sud, eli Postilento etelään, on nyt käännetty suomeksi. Suomennoksen teki Pertti Jokinen ja kirja on Koalan kustantama. Romaani perustuu Saint-Exupéryn henkilökohtaisiin lentäjän kokemuksiin, sillä hän oli lentopostin pioneereja viime vuosisadan alussa. Postilento etelään kertoo lentäjä Jacques Berniksen elämästä. Siinä tulee esiin lentäjien yksinäisyys pimeässä ja kylmässä taivaassa, mutta romaani on myöskin herkkä kuvaus päähenkilön rakkaudesta Genevièveen ja heidän vaikeuksista ymmärtää täysin toisen elämää.

Saint-Exupérylta on jo suomennettu romaanit Siipien sankarit (Terre des Hommes) ja Yölento Arrasiin (Vol de nuit), joissa hän kertoo yksityiskohtaisesti lentäjien elämän vaaroista. He ovat sankareita mutta ennen kaikkea heistä säteilee ihmisyyden herkkyys.