Minulta on usein kysytty kuka lempikirjailijani on tai mikä on minun lempielokuvani, ja kysymykseen on aina ollut vaikea vastata. Hyviä kirjoja olen lukenut monta, hyviä elokuvia, nähnyt monta, ja kaikista olisi syytä kertoa jotain. Niinpä aion joka viikko antaa uuden ehdotuksen ja olet tervetullut kirjastoomme tutustumaan meidän kokoelmaamme!

 

Antoine Volodine on selvästi yksi lempikirjailijoistani. Hänen kirjansa ”Des anges mineurs” oli oikein vaikuttava lukukokemus. Volodine leikkii koko ajan kirjallisuustieteen kategorioilla, ja hän on luonut itselleen oman tieteen suuntauksen, ”posteksotismi”. Muita kirjailijoita ovat seuranneet häntä, kuten Elli Kronauer, Manuela Draeger, tai Lutz Bassmann, jotka ovat kyllä kaikki Volodinen nimimerkkejä! Hänen tavoitteenansa on luoda vierasta kirjallisuutta ranskan kielellä.

 

”Des anges mineurs” -romaani koostuu 49 kertomuksesta, joita hän kutsuu ”narrat”’ksi. Ne ovat lyhyitä poeettisia kertomuksia 49 ihmisestä tai olennosta, musikaalisia kuvia yhdestä tilanteesta tai tunteesta. Kirja sijoittuu unelmien ja todellisuuden väliseen maailmaan, jossa shamaanit elävät ydinjätteiden keskellä toisen Neuvostoliiton aroissa.

 

Volodinen romaani ”Terminus radieux” on myös saanut Médicis -kirjallisuuspalkinnon. Suosittelen myös lämpimästi!