Joka vuosi Ranskan instituutti ja Ranskan kulttuurikeskukset juhlistavat marraskuussa digitaalisen kulttuurin kaikkia muotoja: digiteokset, performanssit, musiikki, kuvataide… Digimarraskuu kehottaa tutustumaan digikulttuuriin ja miettimään miten me käytämme uusia medioita.

Ranskan Instituutti Suomessa on mukana digimarraskuussa! Kirjastossa esitellään Culturethèque-palvelua, ja 15.-30.11 kirjaston TV-ruuduilla ranskalaisen valokuvaaja Élise Aubissen näyttely, joka leikkii todellisuuden ja virtuaalimaailman kanssa.

 

Valokuvaaja Élise Aubissen In-Game Photography, virtuaalinen uuspiktoralismi –näyttely

Ranskan Instituutin kirjasto järjestää 15.-30.11 lahjakkaan, intohimoisen ja Suomesta innostuneen ranskalaisen valokuvaajan Élise Aubissen näyttelyn, Digimarraskuun puitteissa.

Kaksi valokuvasaarjaa ovat esillä kirjaston TV-ruuduilla: toinen perustuu analogiseen valokuvaukseen, toinen digitaaliseen.

In-Game Photography edustaa uutta valokuvausta, videopelien avulla, mutta myöskin niiden ulkopuolella. Screenshotista tulee oikea taideteos ja valokuvaaja-pelaajan toiminta luo uuden tavan käsitellä videopelin kokonaisuudessaan. Peli on enemmän taiteen lähtökohta kuin valokuvien aihe.

Olet tervetullut kirjastoon katsomaan näyttelyä ja kuuntelemaan Élise Aubissen haastattelu tableteillamme.

Digitaalisen maailman mahdollisuuksia tutkiva näyttely kyseenalaistaa todellisuuden ja virtuaalisuuden rajat.

Listätietoja:

Élise Aubissen blogi In-Game Photographysta: http://thiuth-ingamephoto.blogspot.fi/

Artikkeli Élisestä paikallisessa lehdessä: http://www.le-petit-berrichon.com/bourges-portrait-elise-recue-major-national-btm-photographie/ (Élise Aubisse ei ole opiskellut kiinaa, ”la langue chinoise”, vaan suomea, ”la langue finnoise”!)