Slimani keskustelee Koko Hubaran kanssa romaanistaan Kehtolaulu (suom. Lotta Toivanen) Ranskan instituutissa 24.9.2018 klo 17.
Esittelyn jälkeen yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksia. Tapahtuma pidetään englanniksi.

”Slimanista onkin parissa vuodessa tullut uuden, nuoremman ja yhteiskunnallisemman kirjallisuuden kasvot Ranskassa. Kehtolaulu on hurja, terävä ja täydellisen uskottava.”
Arla Kanerva, Helsingin sanomat

Leila Slimani (s. 1981) on ranskalais-marokkolainen kirjailija ja toimittaja. Slimani syntyi Rabatissa, Marokossa, ja muutti 17-vuotiaana Pariisiin opiskelemaan. Hänen ensimmäinen romaaninsa Dans le jardin de l’ogre sai Marokon suurimman kirjallisuuspalkinnon, La Mamounian. Slimani on ensimmäinen nainen, jolle se on myönnetty. Kun Kehtolaulu julkaistiin Ranskassa vuonna 2016, Slimanista tuli maan luetuin kirjailija. Ranskan presidentti Emmanuel Macron nimitti Slimanin Ranskan kulttuurin ja kielen lähettilääksi vuonna 2017. Slimani asuu Pariisissa miehensä ja kahden lapsensa kanssa.

Kehtolaulu palkittiin Goncourtilla, Ranskan arvostetuimmalla kirjallisuuspalkinnolla. Oikeudet kirjaan on myyty lähes neljäänkymmeneen maahan.

”Toivotat hänet tervetulleeksi omaan kotiisi, perheesi jokapäiväiseen elämään ja lastesi sydämiin. Et voi enää kuvitella elämää ilman häntä: luotettavaa ja uskollista apuria, joka tuntuu melkein kuin perheenjäseneltä. Kunnes maailmasi hajoaa eräänä toukokuun päivänä.”

Leïla Slimanin kirjat ovat lainattavissa instituutin kirjastosta

Paikkoja on rajoitetusti
Varaathan paikkasi tästä linkistä

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä WSOYn kanssa