Kirjailija, journalisti ja MTV:n entinen Ranskan kirjeenvaihtaja Helena Petäistö on vuoden ensimmäisen kirjallisuusiltamme vieraamme. Illan aikana Petäistö kertoo joulukuussa 2017 ilmestyneestä ”Ranska, Macron ja minä” -teoksestaan. Tilaisuus järjestetään tiistaina 6. helmikuuta klo 17.30 Ranskan instituutilla (Yrjönkatu 36). Esityksen jälkeen ilta jatkuu cocktail-tarjoilulla ja yleisölle tarjoutuu samalla mahdollisuus ostaa tuoretta teosta, tavata kirjailijavierastamme sekä saada hänen signeerauksensa.*

Mitä Ranska, Macron ja minä -teos pitää sisällään?

Mikä ihme ranskalaisia oikein riivaa? Rauhoittuuko tämä Euroopan kauhukakara koskaan?

Yllätysten aika ei ole ohi! Kuka olisi voinut vielä jokin aika sitten kuvitella, että tuntematon pankkiiri tulee kuin tuulispää ja ottaa vallan Ranskassa? Sellaista ihmesuoritusta ei ollut nähty sitten Napoleon Bonaparten.

Tällä hetkellä Ranskan tuore presidentti Emmanuel Macron on läntisten demokratioiden nuorin johtaja, jolta koko Eurooppa odottaa paljon ja jota koko maailma katsoo uteliaana. Mutta Ranska ei olisi Ranska, ellei se olisi jo kaatamassa vasta hurraten valittua nokkamiestään!

Kirjassa kerrotaan myös, kuinka uskomattomat olivat Ranskan historian rajuimmat presidentinvaalit kaikessa raadollisuudessaan, ja miksi Euroopan uppiniskaisen kansan riveissä taas kiehuu ja kuohuu.

Helena Petäistö on saanut seurata urallaan MTV:n kirjeenvaihtajana Pariisissa ja Euroopan keskeisissä kaupungeissa yli 30 vuoden ajan lähietäisyydeltä Ranskan politiikkaa ja kulttuuria. Häneltä on aiemmin ilmestynyt suursuosioon nousseita kulttuuri- ja matka-aiheisia teoksia Euroopasta ja erityisesti Ranskasta, kuten Ranskalaiset korot (1995), Aamiainen Cocon kanssa ja muita elämyksiä Euroopassa (1999), Aamiainen Cocon kanssa: Pariisissa, Strasbourgissa ja Lyonissa (2001), Tee teematka (2008), Nizza, Cannes, Biarritz à la Helena Petäistö (2013) ja Pariisi, Versailles, Giverny à la Helena Petäistö (2014).

Tilaisuuden kieli on suomi.

Tilaisuus on maksuton, mutta etukäteisilmoittautuminen on välttämätön. Paikkoja rajoitetusti.

Ilmoittautumiset sähköpostitse:

Tilaisuus on täynnä

Live streaming: https://www.youtube.com/watch?v=OIThpXOphO8

*Teosta on myynnissä paikan päällä.

Kuva Helena Petäistö: Otava, Pekka Holmström 2012

 

Yhteistyössä

Cercle franco-finlandais d’Helsinki

Helena Petäistö’s new book “France, Macron and I”
Opening words by Jeannette Bougrab, director of the Institut français
Helena Petäistö comparing European press headlines about Macron
Full venue to listen to Helena Petäistö
Helena Petäistö signing copies of her book
Helena Petäistö signing copies of her book