Vuonna 2016 romaanistaan ”Chanson Douce” Goncourt -palkinnon saanut Leila Slimani on nyt julkaissut esseen nimeltään ”Sexe et mensonges – La vie sexuelle au Maroc” (Seksi ja valheet – Seksuaalisuus Marokossa). Kirja koostuu marokkolaisten naisten kertomuksista, joissa he kertovat miten Marokossa taistellaan vielä vapaasta seksuaalisuudesta.

Vaikka Marokon valtio korostaa islamin suvaitsevaisuutta, sillä esimerkiksi naisia ei pakoteta käyttää huivia, homoseksuaalit ja aviorikoksesta toimitut naiset rangaistetaan edelleen vankeudella.

Kirjassaan Leila Slimani tarkkailee miten patriarkaatti ja uskonto määrittelevät kulttuuria ja hän tuomitsee valtion välittämät valheet, joiden mukaan laista tai moraalista poikkeavia seksuaalisia toimintoja tai jopa osaa väestöstä ei olisi edes olemassa.

Kirjailijan mukaan oikea seksuaalinen vapautus edellyttää tabujen, kuten prostituution, abortin tai yksinhuoltajuuden, kumoamista. Naisten tulee myös löytää uudelleen äänensä yhteisössä, jossa he jatkuvasti kuulevat seksistisiä loukkauksia ja heitä pahoinpidellään.

Leila Slimani ei kuitenkaan halua syyttää islamia marokkolaisten naisten vaikeuksista nauttia vapaasti seksuaalisuudestansa. Naisviha on kirjailijan mukaan maailmanlaajuinen eikä riipu identiteetistä, uskonnosta tai historiallisesta perinnöstä.

Chanson Douce” -romaanin voi lainata Instituutin kirjastosta.