Suosittelemme Culturethèque-palvelusta löytyvää kahta e-kirjaa, jotka liittyvät tulevan seminaarin aiheeseen. Sitra ja Ranskan instituutti järjestävät 1.11. kiertotaloutta käsittelevän seminaarin Circular Economy 2.0.


Jean Tirole: Economie du bien commun (käännetty englanniksi 2017 otsikolla Economics for the Common Good)

Jean Tirolen Taloustiede yhteiseksi hyväksi on vuoden tärkeimpiä talouskirjoja, ellei tärkein. Se on arvokas päättäjille, koska kirja osoittaa, että taloustiede on tuottanut monia välineitä, joita voi käyttää mahdollisimman hyvien ratkaisujen löytämiseksi. Jean Tirole kirjoittaa siitä, miten taloustieteellinen tutkimus voi auttaa suurten ongelmien ratkaisemisessa ja maailman ymmärtämisessä. Tuloksena on teos, jossa hän selkokielellä käy läpi monia kysymyksiä ja kertoo, mitä taloustiede niihin sanoo. Kirja kuvaa myös taloustieteen viimeisiä edistysaskeleita, jotka liittyvät informaatioteoriaan ja peliteoriaan. (HS)


Pierre Rabhi:  l’Agroécologie, une éthique de vie

Pierre Rabhi on agroekonomian pioneereja sekä Ranskassa että Afrikassa, ja aihe on noussut puheenaiheeksi niin Ranskan maatalousmnisteriössä kuin mediassakin. Hän käsittelee kirjassaan maatalouden lisäksi geenimuunneltujen kasvien ja teknologian vaikutuksia sekä maatalouteen liittyvää etiikkaa.