Helena Petäistö / Helena Liikanen Renger / Leivonen

18.4. klo 16.30-18.00
Akateeminen Kirjakauppa – Akademiska Bokhandeln
Pohjoisesplanadi 39, 00100 Helsinki

Klo 16.30 
Helena Liikanen-Renger: MON AMOUR – Ranskalaisen parisuhteen jäljillä

Etelä-Ranskassa asuva suomalaistoimittaja tutustuttaa uudessa kirjassaan lukijat ranskalaisiin parisuhteisiin ja pariskuntiin ja kertoo hauskasti suomalaisten ja ranskalaisten suhteiden eroista ja yhtäläisyyksistä. Miten ranskalaiset pitävät parisuhteen kipinää yllä? Onko kaikilla ranskalaisilla rakastajia ja rakastajattaria? Miten lapset vaikuttavat parisuhteeseen? Helena Liikanen-Renger on tuttu Chez Helena -blogistaan ja Me Naiset -lehden podcasteista.

Klo 17
Helena Petäistö: RANSKA, MACRON JA MINÄ
Ei ranskalaista iltaa ilman Helena Petäistöä! Tuttu ulkomaankirjeenvaihtaja ja kirjailija saapuu kertomaan uudesta kirjastaan, jossa hän luo katsauksen siihen, kuinka tuntemattomasta pankkiirista Emmanuel Macronista tuli Ranskan historian nuorin presidentti. Kirjassa kerrotaan myös, kuinka uskomattomat olivat nämä Ranskan historian rajuimmat presidentinvaalit, ja kuinka kansan syvissä vesissä jälleen kerran kiehuu ja kuohuu.

Klo 17.30
Kaisa Leino & Terhi Toivonen: LA PATISSERIE – 28 ranskalaista klassikkoleivonnaista
Miten leivotaan ranskalainen tuulihattu tai aamiaiscroissantin lehtevä taikina? Pariisissa asuvat kondiittorit ja kirjoittajat tuovat nyt maailmankuulun ranskalaisen leivonnan kaikkien ulottuville upeasti kuvitetussa kirjassaan. Kirja opastaa vaihe vaiheelta ranskalaisen leivonnan tekniikoihin ja antaa yksityiskohtaiset ohjeet klassikkoherkkuihin.

Tarjolla myös herkullisia maistiaisia: Terhi Toivonen ja Kaisa Leino tarjoavat suussa sulavaa ranskalaista suklaapiirakkaa illan päätteeksi! Saat myös esiintyjien uutuuskirjat tarjoushintaan kirjailijoiden signeerauksella varustettuna.

Tervetuloa! Bienvenue!

Helena Liikanen-Rengerin kuva: Minna Kurjenluoma
Helena Petäistön kuva: Otava
Kaisa Leinon ja Terhi Toivosen kuva: Heli Sorjonen