Ranskan instituutti esittelee Kaapelitehtaan Käytävägalleriassa Frankofonia-kuukauden kunniaksi ranskalaisen kuvataiteilija Kitty Holleyn Revontulet-näyttelyn.

Kitty Holley on esitellyt töitään niin Intiassa, Brasiliassa, Kiinassa, Chilessä kuin Japanissakin, ja hänen kulkemansa matka välittyy vahvasti myös hänen töistään. Uusi ympäristö ja siellä nähdyt asiat antavat aina inspiraationsa tuleville töille.

Kittyn töissä on nähtävissä toistuva teema : taiteen ja tieteen välille muodostuva vahva, intiimi suhde. Pariisissa vuonna 2011 nähdyn Clusters-näyttelyn jälkeen taiteilija on ottanut suunnan kohti pohjoista.  Revontulien nimikkotyön inspiraationa on ollut vuonna 1971 lentokoneen ikkunasta nähdyt revontulet, mutta nimi on myös yleisempi käsite näyttelyn sisällään pitämille muille aihepiireille, joita ovat ”Maailmankartta” ja ”Isobaarit”. Inspiraatiota on ammennettu paljon niinikään merestä, joka on taiteilijalle erittäin läheinen elementti.

Näyttelyssä kuvataan maailmaa ylhäältä päin nähtyinä maisemina: kosmiseksi muuttunut taivas, voimakkaita linjoja ja vastaavasti häilyviä rintamia, värikkäitä massoja ja virtauksia, kumpukerrospilvien omaa kalligrafiaa ja energioiden muodostamia karttoja. Sattumanvaraisten ilmiöiden ja uskomattoman  väripaletin yhdistelmästä muodostuu omanlaisensa maaginen sääkartta.

Revontulet on pikakuva alati liikkuvasta maailmasta, jossa ympyrän muotoiset elementit , joista on tullut taiteilijan tavaramerkki, viittaavat tässä tapauksessa erityisesti napapiiriin.

Näyttely on esillä 5.3.-15.3. Kaapelitehtaan Käytävägalleriassa (C-rapun 2.kerros, Ranskan instituutin viereinen tila).