Lapin yliopisto myönsi kunniatohtorin arvon professori Jan Bormille vuoden 2019 promootiossa, joka pidettiin 17.5.2019 Rovaniemellä. Promootiossa vihittiin 18 suomalaista ja ulkomaalaista, joiden joukossa oli muun muassa Monacon ruhtinas Albert II.  Tilaisuudessa luetun virallisen tiedoteen mukaan Jan Borm palkittiin hänen arvokkaasta työstään Lapin yliopiston ja Versailles Saint-Quentin -yliopistojen välisen yhteistyön ja arktisten opintojen hyväksi.

Professori Jan Borm perusti vuonna 2009 CEARC-tutkimuslaboratorion ja on ollut arktisten opintojen maisteri 2 -ohjelman toisena johtajana sen perustamisesta lähtien. Hän on julkaissut useita tutkimuksia liittyen arktisen alueen kuvaamiseen matkakirjallisuudessa ja ollut yhtenä päätoimittajana noin kymmenessä teoksessa.

Tänä vuonna Maupertuis-ohjelmasta tuetaan Lapin yliopiston professori Tuija Hautala-Hirviojan vierailua Versailles Saint-Quentin -yliopistossa Jan Bormin tutkimusryhmässä, jonka aiheena on « Indigeneous law, internal and external views about the Sami and Arctic cultural studies ».