Ranskan instituutilla on ilo kertoa upeasta saamelaisaiheisesta tapahtumastamme “Lappi – Suomensaamelaisten jäljillä“, jonka järjestämme 4.-5. maaliskuuta 2017 musée du quai Branly – Jacques Chirac -alkuperäistaiteen museossa Pariisissa. Tapahtuman tarkoituksena on edistää saamelaisuuden sekä monipuolisen ja modernin saamelaiskulttuurin tunnettavuutta Ranskassa sekä herättää keskustelua Euroopan ainoan alkuperäiskansan, saamelaisten, oikeuksista ja yhteiskuntapoliittisesta tilanteesta. Tapahtuma juhlistaa Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä ja on osa kansainvälistä Suomi 100 -ohjelmistoa.

Tapahtumaviikonlopun tiedepäivänä suomalaiset, saamelaiset ja ranskalaiset tutkijat ja asiantuntijat keskustelevat saamelaisten oikeuksista ja yhteiskuntapoliittisesta asemasta ja niiden http://premier-pharmacy.com/product-category/womans-health/ kehityksestä viimeisen sadan vuoden aikana arvioiden samalla nykytilannetta ja tulevaisuutta. Taide- ja kulttuuripäivänä tutustutaan saamelaiseen kulttuuriin muun muassa musiikin, taiteen, elokuvan, kirjallisuuden ja käsityön muodossa.

Yhteistyökumppaneitamme ovat Inarin kunta, Saamelaisalueen koulutuskeskus, Saamelaisten itsehallinnosta vastaava organisaatio Saamelaiskäräjät, Saamelaismuseo Siida, Sámi Duodji ry, Kolttakulttuurisäätiö, Taiteen Edistämiskeskus, Oulun yliopiston Giellagas-instituutti sekä Lapin yliopiston arktinen keskus.

Yhteistyössä ovat mukana myös Ranskan suurlähetystö Helsingissä, Suomen suurlähetystö Pariisissa sekä Suomen Instituutti Pariisissa.

Kuva: Ulla Isotalo

Tapahtumasta uutisoitu Ylessä 5.1.2017

Tapahtuma on osa Suomi 100 -ohjelmistoa

Yhteistyössä

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna