Aarioita, madrigaaleja, oopperaa ja oratorioita. Rakkauden, koston ja luonnon ihmeiden teemoja. Ranskalaisen barokkimusiikin aateliset puhaltavat Rameaun musiikkiin hurmaavaa iloa ja eloa. Kapellimestari William Christien huolella valitsema ohjelma tuo esille orkesterin uskomattoman nyanssien tajun. Barokin ooppera herää henkiin laulusolistien esiintyessä kamariorkesterin ympärillä. Kaiken kruunaa sielukkaiden periodisoittimien sointi.

Yhdysvaltalainen cembalisti-kapellimestari Christie on saanut ranskalaiset ymmärtämään oman vanhan musiikkinsa kaikki hienoudet. Hän on myös onnistunut palauttamaan arvoonsa useammankin ranskalaissäveltäjän. Les Arts Florissants -orkesterista Christie on muovannut ranskalaisen barokin arvostetuimman tuntijan, jolla on lukuisia seuraajia.

Le Jardin des Voix on hanke, jolla orkesteri nostaa esiin nuoria huippulaulajia. Helsingin konsertin teema kiertyy Rameaun musiikin ympärille. Konsertti on osa Helsingin juhlaviikkojen kansainvälisten sinfoniaorkesterien vierailusarjaa.

Konsertin lisäliput tulevat myyntiin perjantaina 25.10.2013

Les Arts Florissants

Kapellimestari: William Christie

Solistit:

Daniela Skorka, sopraano

Emilie Renard, mezzosopraano

Benedetta Mazzucato, mezzosopraano

Zachary Wilder, tenori

Victor Sicard, baritoni

Cyril Costanzo, basso

 

Konsertin kesto n. 2 tuntia, väliaika

Lisätietoja