Ranskan instituutti käynnistää elokuvasyksyn I. maailmansodasta kertovalla Apocalypse, la Premiére Guerre mondiale -sarjalla, joka on Isabelle Clarken ja Daniel Costellen tekemä uusi sarja. Clarke ja Godelle ovat aiemmin tehneet suurta suosiota saaneet Apocalypse WWII ja Apocalypse Hitler -sarjat. Instituutti näyttää sarjan kahdessa osassa, ke 3.9. ja ke 10.9.

Olisiko kokonaisen sukupolven uhraaminen voinut olla vältettävissä ? Kuinka yhtä julma ja kokonaisvaltainen konflikti on edes ollut mahdollinen? Kuinka miehet ja naiset ovat voineet kestää näitä kauheuksia neljän kokonaisen vuoden ajan? Apocalypse, la Premiére Guerre mondiale -sarja vastaa näihin perustavanlaatuisiin kysymyksiin strategisesta ja globaalista näkökulmasta, mutta tarjoaa myös yksittäisen ihmisen intiimin ja herkän tavan kokea sodan kauheudet. Apokalypsin tekemiseen on käytetty yli 500 tuntia elokuva-arkistoista löytynyttä materiaalia, joista monet ovat ennenäkemättömiä. Sarjan mustavalkoisiin alkuperäisnauhouhin on lisätty värit, ja se vie vielä tuohon aikaan erittäin harvinaisten ensimmäisten amatöörifilmien avulla katsojan taistelukentille, johtajien ja sotilaiden ajatusmaailmaan, mutta myös taka-alalla olleiden siviilien arkeen. Jaksoissa liikutaan aina Pohjois-Ranskan juoksuhaudoista vähemmän tunnetuille rintamille, kuten Venäjälle, Serbiaan, Turkkiin ja Palestiinaan. Miljoonat, viidestä eri maanosasta tulleet sotilaat, tulevat kuolemaan tai loukkaantumaan niin fyysisesti kuin henkisestikin. Lukuisten sodan aikana kirjoitettujen kirjeiden, henkilökohtaisten päiväkirjojen ja kirjojen avulla tuodaan esille aikakauden miesten ja naisten ajatukset, muistot ja kokemukset, jotta paremmin ymmärtäisimme ja kokisimme, mitä oikeasti tapahtui.

Apokalypsi koostuu viidestä 50 minuutin pituisesta jaksosta, joissa käydään aina alusta loppuun sodan eri vaiheet läpi. Ensimmäiset kolme jaksoa näytetään Strasbourg-salissa ke 3.9. klo 18.00 alkaen, ja seuraavat kaksi jaksoa ke 10.9. klo 18 alkaen. Sarja näytetään englanniksi, tekstitys on ranskaksi.