Imatralaisella Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaaleilla on nähty viimeisen kymmenen vuoden aikana monenlaisia teatterisuuntauksia – musiikkipainotteista kokeilevaa nyky-tanssiteatteria, sykähdyttävää ja pysähdyttävää katuteatteria, perinteistä kerronnallista suurieleistä draamaa, modernia audiovisuaalisesti korkeatasoisesti tuotettua nykyoopperaa, taidokasta balettia sekä mitä eriskummallisempaa nukketeatteri- ja sirkusnäytelmää.

Festivaalia vietetään tänä vuonna 19.-24.5. jo yhdettätoista kertaa. Tämän vuoden teemana ”Monikulttuurisuus teatteritraditiona”, ja esiintyjiä on Suomen lisäksi muun muassa Venäjältä, Japanista ja  Norjasta. Myös Ranska on mukana ensimmäistä kertaa, Institut francais’n tukemalla esityksellä HOMME/ANIMAL. Vendetta Mathea & Co -tanssiteatterin teos tutkiskelee inhimillisen ja eläimellisen rajoja liikkeen keinoin.

«Sanotaan, että jokaisessa ihmisessä asuu eläin – hänen pimeä puolensa – ja että eläin on osa ihmisen Sielua, ja se on arvokas, koska se säilyttää meidän inhimillisyytemme.»

Perjantai 23.5.klo 19.00
HOMME|ANIMAL

Tanssiteatteri Vendetta Mathea & Co, Ranska
Imatra, Kulttuuritalo Virta/Karelia-sali

Koreografia, tanssi ja ääni: Vendetta Mathea

Tanssijat: Surya Berthomieux, Link Berthomieux, Beatrice Debrabant

Kesto: 1 tunti

Liput 25/12 €