My French Film Festival tulee taas! Tätä ranskalaisen elokuvan online-festivaalia vietetään tänä vuonna neljättä kertaa, 17.1.-17.2.2014. Unifrance-elokuvavientitoimiston perustama ja Institut francais’n tukema internet-festivaalilla elokuvanystävät ympäri maailmaa pääsevät tutustumaan uusiin ranskalaisiin elokuviin omilta kotikoneiltaan käsin. Kilpailusarjoissa tarjolla on 10 pitkää ja 10 lyhytelokuvaa, tämän lisäksi kaksi pitkää elokuvaa kilpailusarjojen ulkopuolella, sekä yksi klassikkoelokuva. Tänä vuonna Ranskan instituutti Suomessa tarjoaa myös mahdollisuuden katsoa MFF:n kolme elokuvaa isommalta kankaalta, osana instituutin elokuvailtoja.

Kilpailusarjan pitkät elokuvat:

Augustine (Augustine) – O: Alice Winocour

Winocourin kiehtovassa elokuvassa palataan Pariisin kuuluisaan Pitié -Salpêtriere -sairaalaan vuoteen 1885,  tohtori Charcot’n historiallisiin hysteriatutkimuksiin. Lääkärin mielenkiinto keskittyy liikaakin nuoreen Augustineen, ja lääkärin ja potilaan välinen suhde hämärtyy…

Elokuva nähdään myös Ranskan instituutin elokuvaillassa 12.2. Mukana myös alustus aiheesta.

Le Jour des corneilles (Day of the Crows) – O: Jean-Christophe Dessaint

Viehättävä lastenanimaatio kertoo villipoika Courgesta, joka elää peikkomaisen isänsä kanssa eristyksissä muusta maailmasta. Satuja ja fantasiaa sekoittava tarina on ollut menestys Ranskassa.

Au galop (In a Rush) – O: Louis Do de Lencquesaing

”Au galop” kertoo Adasta, jonka elämän piti olla täydellistä: parisuhde, lapsi, kohta häätkin. Kunnes eräänä päivänä hän tapasi Paulin.

Comme un lion (Little Lion)- O:  Samuel Collardey

Senegalilainen Mitri haaveilee jalkapallotähden urasta ja unelma tuntuukin toteutuvan, kun agentti järjestää Mitrille pääsyn Ranskaan – kun hinnasta on sovittu. Perillä mikään ei kuitenkaan ole niin kuin luvattu. Mitri joutuu taistelemaan tiensä takaisin, mutta jalkapallolla saattaisi sittenkin olla vielä paikka hänen elämässään…Dokumentillaan ”l’Apprenti” vaikuttaneen Collardeyn toinen elokuva.

J’enrage de son absence (Maddened by his Absence) – O: Sandrine Bonnaire

Näyttelijänä maailmanlaajuisesti tunnetun Sandrine Bonnaisen ensimmäinen ohjaustyö. William Hurtin esittämä Jacques on lähtenyt Amerikkaan kymmenen vuotta sitten paetakseen lapsen kuoleman aiheuttamaa surua. Nyt hän palaa takaisin, ja kohtaa niin uudelleen naimisiin menneen ex-vaimonsa Madon kuin tämän 7-vuotiaan pojan Paulin. Paulin ja Jacquesin välille syntyy tiivis side, joka pelottaa Madoa.

Mobile Home (Mobile Home)- O: François Pirot

Kolmekymppiset Simon ja Julien ovat jumissa omissa elämissään. Hetken mielenjohteesta he päättävät ostaa asuntoauton ja lähteä kiertämätään maata. Auto kuitenkin hajoaa heti alkuun, joten road trip täytyy aloittaa hieman ajateltua staattisempaan tyyliin.

Pauline détective (Pauline detective)- O : Marc Fitoussi

Poikaystävä on jättänyt Pauline (Sandrine Kiberlaine) ,joten tämä suuntaa siskonsa käskystä Italain rivieralle luksushotelliin toipumaan.Rentouttavan loman esteenä on vain Paulinen pakkomielle rikoksia ja muuta siskon mielestä kamalaa kohtaan, ja pian hotellissa riehuvatkin niin massamurhaaja kuin (amatööri)etsivä-Pauline.

La Fille du 14 Juillet (The Rendez-Vous of Deja vu) – O: Antonin Peretjatko

Hector ja Pator sekä heidän rakkaudenkohteensa Truquette ja Charlotte yrittävät suunnata Etelä-Ranskaan lomailemaan. Kaikki loman ainekset (”auto, alkoholia ja tyttöjä”) ovat kasassa, mutta talouskriisi puskee päälle, ja Ranskan hallitus käskee kansan takaisin töihin kuukautta etuajassa. Hulvaton, outo komedia on saanut viisi tähteä kulttielokuvalehdeltä Cahiers du Cinéma!

La Vierge, les Coptes et Moi (The Virgin, the Copts and Me) – O: Namir Abdel Messeeh

Koptikristittyyn ranskalais-egyptiläiseen perheeseen syntynyt Namir päättää kuvata elokuvaa Neitsyt Marian ilmestyksistä Egyptin kristittyjen yhteisössä. Lämminhenkinen elokuva tasapainoilee dokumentin  ja fiktion välimaastossa.

Mariage à Mendoza (Welcome to Argentina) – Édouard Deluc

”Mariage à Mendoza” on täysiverinen roadmovie: veljekset – iloluontoinen Marcus ja vaimonsa jättämäm masentuntu Antoine – lähtevät yhdessä autoreissulle halki Argentiinan, kohteenaan serkun häät Mendozassa. Matkalla kohelletaan aseiden, tyttöjen, autojen ja monen muun asian suhteen.

 

+ Klassikkoelokuvana:

Les Parapluies de Cherbourg (The Umbrellas of Cherbourg)- O: Jacques Demy

Rakastetussa klassikossa kohtaavat traaginen rakkaustarina, musikaali ja nuori Catherine Deneuve.

Elokuva nähdään myös Ranskan instituutin elokuvaillassa 22.1.2014.

Yhden pitkän elokuvan online-vuokraus maksaa 1,99€, lyhytelokuvan 0,99€. Koko ohjelmiston katseluoikeudet kattava paketti maksaa 15,99€.

 

Käyttöohjeet ja lisätietoja: MyFrenchFilmFestival.com