Sodan hahmoja 1914-1918 – Sarjakuvia Ranskasta, Belgiasta ja Saksast -näyttely on toteutettu yhteistyössä Ranskan instituutin, Goethe-instituutin ja Belgian suurlähetystön kanssa.
Näyttely liittyy ensimmäisen maailmansodan satavuotismuistojuhlaan. Se lähestyy sotaa sarjakuvakerronnan avulla niin kronologisesti kuin temaattisesti. Näyttelyssä ensimmäisen maailmansodan käsittely muuttuu aikakauden ja sen kokijoiden mukaan ja se tekee näyttelystä kulttuurisesti ja historiallisesti monipuolisen. Näyttelyn tekstit ovat ranskaksi, suomeksi sekä ruotsiksi.

Näyttely esittelee ensimmäisen maailmansodan tragedian ranskalaisen, belgialaisen ja saksalaisen sarjakuvakerronnan avulla. Se nostaa esille kolmetoista sodan keskeistä hahmoa, jotka esitellään historioitsijoiden tekemien tietoiskujen avulla.

Tietoiskuissa mm. piirtäjät Delphine Priet-Mahéo ja Julien Monier esittelevät sotilaan hahmoa Gueule d’Amour -sarjakuvan avulla. Otteissa esitellään aikakauden lääketieteen haasteita ja vammautuneiden sotilaiden paluuta. Saksalainen Birgit Weyhne keskittyy puolestaan töissään lapsen kokemukseen sodasta.

Ranskalaista sarjakuvaa esittelevät puolestaan David B, Frédéric Chabaud, Aurélien Ducoudray, Delphine Priet-Mahéo sekä Julien Mornier.

Näyttelyn avajaiset järjestetään 4.11. Helsingin yliopiston pääkirjastossa (Fabianinkatu 30).