8.11.2019-13.2.2020 – Kansallisteatteri

Maailmankuulu ranskalaisohjaaja Pascal Rambert ohjaa menestysteoksensa Kansallisteatteriin!

On tyhjä näyttämö. On rakkaus, joka on mennyt rikki. Ovat mies nimeltä Timo ja nainen nimeltä Katariina, rakkaudessa haavoittuneet.

Pascal Rambertin kansainväliseksi hitiksi nousseessa Rakkauden päätöksessä mies ja nainen puhuvat eron hetkellä suunsa puhtaaksi. Kun rakkauden suljettu piiri avautuu, on mittakaavana koko kosmos ja sananvaihto julmaa, kaunista, runollista, intiimiä, tunnistettavaa ‒ ja hauskaa.

Miehen ja naisen monologeista rakentuva teos kertoo rakastamisen mahdollisuudesta ja inhimillisen kommunikaation vaikeudesta. Koruttomuudessaan puhutteleva esitys luottaa teatterin ytimeen: näyttelijän ilmaisuvoimaan ja säkenöivään lavakarismaan. Miehen ja naisen rooleissa näyttämöllä säteilevät Timo Torikka ja Katariina Kaitue.

”jos tämä olisi teatteri nuoret rakastavaiset tarttuisivat toisiaan kädestä katsomon pimeydessä katsoisivat toisiaan silmien syvyyksiin ja ajattelisivat meille ei käy noin”

Pascal Rambert on kansainvälisesti tunnettu ja tunnustettu ranskalainen ohjaaja, kirjailija ja koreografi. Rambertin kirjoittama ja ohjaama Rakkauden päätös (Clôture de l’amour) kantaesitettiin Avignonin teatterifestivaaleilla vuonna 2011. Sittemmin esitys on nähty lukuisia kertoja eri puolilla maailmaa ja palkittu arvovaltaisilla teatterialan palkinnoilla. Nyt Rakkauden päätös on ensimmäistä kertaa suomalaiskatsojien nähtävänä ‒ Rambertin itsensä ohjaamana ja Timo Torikan hienona suomennoksena.

Lisätiedot https://kansallisteatteri.fi/esitys/rakkauden-paatos/