Pori Jazzeilla 2012 hurmannut sähäkkä vaskiyhtye Trio Journal Intime palaa Suomeen 11 keikan kiertueelle, joista kahdeksan soitetaan yhdessä suomalaisen Olavi Trion kanssa. Trumpetisti Sylvain Bardiau, bassosaksofonisti Fred Gastard ja pasuunisti Matthias Mahler perustivat Journal Intimen vuonna 2006.  Siitä lähtien kolmikko on kehittänyt ja hionut yhtyeelle omanlaistaan ilmaisua. Toisen albumin “Lips on Fire” myötä trio on saavuttanut myös laajemman yleisön. Mm. Ranskan rockmusiikin ikoni Jacques Higelin on kutsunut heidät  kiertueilleen.

”Jimi Hendrix ei ollut pelkästään kaikkien aikojen kitaristi, vaan täysin ennakkoluuloton ja intohimoinen musiikillinen seikkailija, joka tavoitteli aina ennenkuulematonta rakentaen samalla kosmista siltaa loputtoman avaruuden ja aikojen takaa kaikuvan bluesin välille. Siksi Jimi olisikin digannut Journal Intimeä, koska ranskalainen torvitrio ymmärtää kaiken tuon, rakastaa Hendrixiä ja nimenomaan vie hänen musiikkinsa uudelle tasolle alkuperäistä matkimatta. Esimakua homman mielikuvituksellisuudesta saa upealta Lips On Fire albumilta (2010).

Yhtyeessä puhaltaa kolme kovaa soittajaa, jotka kaikki kuuluvat ranskalaisten avant-jazzareiden ja improvisoijien kermaan, mutta ovat lionneet mureiksi myös funkin, reggaen, salsan ja afron mehuissa. Kokemusta siis on. ”

Jussi Niemi, Pori Jazz 2012

Journal intime Plays Jimi Hendrix « Lips on Fire » Suomessa 29.9.–11.10.2014

ma 29.9. Kerava, Keravan kirjasto

ti 30.9. Mikkeli (sali ei vielä varmistettu) / myös Olavi Trio / järj. Mikkeli Jazz ry

ke 1.10. Helsinki, Kanneltalo / myös Olavi Trio

to 2.10. Turku, Turun seudun musiikkiopisto / myös Olavi Trio

pe 3.10. Tampere-talo, Pieni sali

la 4.10. Joensuu, Teatteriravintolan terassi / myös Olavi Trio / järj. Jazzkerho -76 Joensuu

su 5.10. Loviisa, Keskus Centralen / myös Olavi Trio

ke 8.10. Mänttä, kaupungintalo / järj. Mänttä-Vilppulan Jazz & blues ry

to 9.10. Ylivieska, Akustikka / myös Olavi Trio

pe 10.10. Raahe, 3” Kuppila / myös Olavi Trio

la 11.10. Viitasaari, Miekkaniemi / myös Olavi Trio

Kiertueen tuotanto: Trio Journal Intime & Vapaat äänet

Kiertuetta tukevat: Institut Francais, AJC, Adami, Spedidam

Olavi Trion kiertue on Suomen Jazzliiton yhteistuotantokiertue.

Lisätietoja: http://www.vapaataanet.fi/2014/08/journal-intime-plays-jimi-hendrix-in-estonia-finland-lithuania-and-bielorussia/#.U_SUEsXoQ3R