Sébastien Thiéry: Ovista ja ikkunoista  – Comme s’il en pleuvait

Mitäpä jos tapahtuisi eräänlainen käänteinen varkaus: kotiisi alkaisi ilmestyä rahaa kuin tyhjästä, täysin selittämättömällä tavalla. Ensin satanen pöydälle, sitten pari tuhatta olohuoneen lattialle ja sitten vain aina enemmän ja enemmän. Rahaa tyhjästä — eihän sellaista voi tapahtua kenellekään!

Ranskalaiskoomikko ja näytelmäkirjailija Sébastien Thiéry on onnistunut kirjoittamaan vimmatun komedian, joka on paitsi hulvattoman hauska, myös tarkkanäköinen ja pirullinen moderni moraliteetti siitä, kuinka raha ei ole koskaan vain paperia. Parhaiden ranskalaiskomedioiden perinteitä jatkavassa näytelmässä molièrelaisen estoton näkemys ihmisluonnon huonommista taipumuksista kohtaa absurdin draaman velkakriisien ja pörssikeinottelun aikakaudella. Menestysnäytelmää on esitetty Pariisissa täysille katsomoille syksyn 2012 kantaesityksestä lähtien. Kansallisteatterin näyttämölle näytelmän ohjaa lukuisten komedioiden kiitetty konkari Arto af Hällström.

Ranskan instituutin asiakkailla ja ystävillä on mahdollisuus nähdä esitys edullisesti jo ennakkoon: 2 lippua yhden hinnalla (liput 16 €/kpl, norm. 32 €/kpl) ennakkonäytäntöön maanantaina 4.11.2013.

Liput ja varaukset: Kansallisteatterin lippumyymälä 010 7331 331, Lippupiste 0600 900 900. Tarjous koskee vain uusia varauksia, tarjouslippuja on rajattu määrä. Mainitse varausta tehdessäsi “Ranskan instituutti -tarjous”.

ROOLEISSA Esa-Matti Long Katariina Kaitue Kristo Salminen Maria Kuusiluoma

SUOMENNOS JA OHJAUS Arto af Hällström

LAVASTUS JA PUVUT Markus Tsokkinen

VALOSUUNNITTELU Aslak Sandström

ÄÄNET Veli-Pekka Lahtela

NAAMIOINTI Tuire Kerälä

Lisätietoja