Tänä vuonna jo kymmenettä kertaa järjestettävä Cirko-festivaali pidetään 7.–17. toukokuuta. Festivaalipäivien aikana Helsingissä nähdään ulkomaisia huippuvierailuja ja kotimaisen nykysirkuksen parhaimmistoa. Nykysirkuksen suurmaa Ranska on esillä peräti kahden huippuryhmän voimin: festivaalilla nähdään sekä akrobatiaryhmä La Meute että jongleerausta tanssiin yhdistelevä Compagnie Defracto. Vierailuja tukee Ranskan instituutti.

Flaque on herkullinen yhdistelmä jongleerausta, tanssia ja fyysistä teatteria. Esitys on kuin butoh-tanssia, johon on sekoitettu slap stick -komediaa. Esiintyjien rennot mutta tarkat liikkeet ovat sarjakuvamaisia eikä katsoja aina tiedä, liikuttaako esiintyjä palloa vai pallo esiintyjää. Varmaa kuitenkin on, että tässä esityksessä ihmiset tippuvat useammin kuin pallot.

 

Compagnie Defracto: Flaque

to 12.5. klo 19, pe 13.5. klo 20

Cirko, Suvilahti

Ikäsuositus 7+

 

La Meute on samannimisen ryhmän iskevä akrobatiaspektaakkeli, jossa esiintyjät kujeilevat hengenvaaralla. Viehättävän surrealistinen, absurdilla huumorilla höystetty esitys saa yleisön pidättämään henkeään. Ruotsissa opiskelleet nuoret ranskalaismiehet ovat ihastuttaneet katsojia debyyttiesityksellään eri puolilla Eurooppaa.

 

La Meute: La Meute

pe 15.5. klo 19, la 16.5. klo 19

Suomen Kansallisteatteri, suuri näyttämö

Ikäsuositus 5+

 

Lisätietoja: www.cirko.fi