Ranskan instituutin elokuvasyksy starttaa pian! Ohjelmistossa taas sekä klassikoita, että ennen kaikkea Suomessa vähemmän nähtyä uutta elokuvaa – komedioista dokumentteihin. Elokuvia katsellaan tuttuun tapaan Ranskan instituutin tiloissa Kaapelitehtaalla.

Klassikot: valokeilassa Henri-Georges Clouzot ( 1907-1957)

Niin käsikirjoittajana, ohjaajana, kuin tuottajana toiminut monilahjakkuus Henri-Georges Clouzot tunnetaan parhaiten työstään trilleri-genren parissa. Clouzot’n elokuvia Le Salaire de la peur ja Pirulliset (Les Diaboliques) pidetään 1950-luvun parhaimpien elokuvien joukkoon kuuluvina. Clouzot on myös yksi vain kolmesta ohjaajasta, joka on voittanut pääpalkinnon sekä Venetsian,  Berliinin että Cannesin elokuvajuhlilla.

Fête du cinéma de l’animation

Myös Ranskan instituutti juhlii animaatioelokuvan juhlaa, Fête du cinéma de l’animation! Juhlan kunniaksi nähdään kaksi viimeaikojen  menestysanimaatiota:  Couleur de peau : miel ja Les Triplettes de Belleville.

Le mois du documentaire

Animaation jälkeen erityishuomion kohteena on dokumenttielokuva, kun Ranskan instituutti osallistuu kansainväliseen Dokumenttikuukauteen. Luvassa on kaksi huippudokumenttia: Tous au Larzac voitti parhaan dokumentin Césarin 2012 ja Five Broken Cameras oli ehdolla Oscar-voittajaksi 2013.

Näytökset ovat ilmaisia ja kaikki elokuvat tekstitetään englanniksi.

Muutokset ovat mahdollisia.

Bienvenue!

Programme Ciné-club automne 2013