Professori Riitta Nelimarkka on monipuolinen ja omaleimainen taiteilija, jonka tuotantoon kuuluu grafiikkaa, animaatiota, maalauksia, taide- ja runokirjoja, taidetekstiilejä ja laajoja näyttelykokonaisuuksia. Hän on suorittanut taiteen tohtorin tutkinnon, (DA) Taideteollisessa korkeakoulussa (UIAH), opiskellut öljymaalausta Vapaassa taidekoulussa, valokuvausta, elokuvaa ja taidekasvatusta Tukholman Konstfackskolanissa, elokuvaa Taideteollisessa oppilaitoksessa sekä pianon soittoa Sibelius-Akatemiassa.

Nelimarkka käyttää taiteessaan hehkuvia värejä, viljelee täysin omia tyylejä ja toteuttaa visioitaan trendejä kumartamatta. Hän on tehnyt 20 kirjaa, pitänyt monia kymmeniä yksityisnäyttelyitä ja suuria museonäyttelyitä eri puolilla maailmaa. Nelimarkan kuvataidetta, kuvituksia ja animaatioelokuvia on esitetty useilla kansainvälisillä festivaaleilla, ja hän on saanut töistään lukuisia palkintoja ja huomionosoituksia. Hänellä on myös pysyvä näyttely Bongan linnassa Loviisassa. Riitta Nelimarkan ja hänen miehensä Jaakko Seeckin vuonna 1979 ohjaama 7 veljestä -animaatioelokuva oli myös aikoinaan ensimmäinen suomalainen animaatioelokuva.

Riitta Nelimarkalla ja Ranskan instituutilla on myös toinen yhteinen projekti : 22.5.2015 Bongan linnassa järjestetään Papille’art-niminen ruokaa ja taidetta yhdistävä illallistapahtuma, jossa toteutetaan usean ruokalajin illallinen taiteilijan töiden inspiroimana, ja kuullaan tarkemmin taiteilijan töistä taidehistorioitsijan kertomana.

Ranskan instituutissa nähtävä näyttely Elise ja 7 pientä veljestä / Elise et 7 petits frères / Elise and 7 little brothers sisältää villareliefejä, fotomontaaseja ja piirustuksia. Näyttelyssä nähtävien fotomontaasien sarja on nimeltään 7 veljestä Pariisissa, ja teoksissa 7 veljestä -elokuvassa esiintyneet animaatiohahmot nähdään pariisilaismaisemissa.  Näyttelyn nimessäkin mainittu Elise on puolestaan Nelimarkan alter ago, joka on usein aiemminkin seikkaillut taiteilijan näyttelyissä ja kirjoissa. Seitsemän veljestä -animaatioelokuvan ranskankielistä versiota näytetään pyynnöstä Ranskan instituutin Strasbourg-salissa.

Elise ja 7 pientä veljestä / Elise et 7 petits frères / Elise and 7 little brothers Ranskan instituutin kirjastossa 24.4.-14.9.2015.