Tutkijoiden liikkuvuuden edistäminen on yksi Suomen Ranskan instituutin tärkeimmistä tehtävistä.

Instituutin tarjomat liikkuvuusohjelmat pyrkivät lisäämään eurooppalaisen tutkimusalueen (l’espace européen de l’enseignement supérieur et de la recherche eli EER) yhteistyötä, korkeakouluopetusta, tutkimusta ja erityisesti kehittämään Ranskan ja Suomen välistä tiede- ja korkeakouluyhteistyötä.

 

SAMPO, EEPOS ja KAKSIN –apurahahaku auki 19. lokakuuta – 5. joulukuuta 2015.

 

-SAMPO on vierailuohjelma, joka on suunnattu ranskalaisille tutkijoille, joilla ei vielä ole ammatillisia kontakteja Suomeen. SAMPO:n tavoitteena on tutustua tutkijan oman alan suomalaiseen tutkimus- ja tuotekehityskenttään sekä yhteyksien luominen suomalaisiin tieteellisiin ja yliopistollisiin yhteistyökumppaneihin.

 

– EEPOS on vierailuohjelma, joka antaa suomalaisille tutkijoille mahdollisuuden viikon mittaiseen vierailuun Ranskaan kollegansa luokse. Se auttaa myös luomaan uusia kontakteja, mahdollisuuden verkostojen laajentamiseen ja uusien projektien kehittämiseen.

 

– KAKSIN-ohjelma mahdollistaa väitöskirjan tekijän vierailun toisen maan tutkimuslaboratoriossa, tavoitteenaan vahvistaa tutkimusryhmien välisiä kontakteja. Ohjelman tavoitteena on tukea yhteistohtoriohjelmien toteutumista tarjoamalla taloudellista tukea liikkuvuuteen.

Katso lisätietoja seuraavasta linkistä: 2016 Hakujulistus SAMPO EEPOS KAKSIN liikkuvuusohjelmiin

sekä usein kysytyt kysymykset: http://www.france.fi/helsinki-fi/sampo-eepos-ja-kaksin-usein-kysyttyae/?lang=fi


SAMPO, EEPOS AND KAKSIN TRAVEL GRANTS

IF awards two types of travel grants for researchers / doctoral students: 1) grants for creating new scientific networks (EEPOS and SAMPO) 2) grants to support existing co-operations (EEPOS, KAKSIN).

 

– EEPOS

For Finnish scientists for visiting laboratories in France for a period of one week.

 

– KAKSIN

Dedicated to supporting co-supervised PhD thesis.

 

– SAMPO

For French scientists, who don’t have yet professional contacts in Finland. The idea is to get to know the Finnish scientific field of the applicant and help him creating contacts with the Finnish universities and companies.

 

The application period is from 19th of October to 5th of December 2015.

More information in English: 2016 SEK MOBILITY PROGRAMS English