Seuraavan Ranskan instituutilla (Yrjönkatu 36, Helsinki) järjestettävän kirjallisuusillan vieraaksi saapuu ranskalainen sarjakuvataiteilija, elokuvantekijä ja Angoulêmen sarjakuvafestivaaleilla Fauve d’or palkinnolla palkittu Riad Sattouf! Illan aikana Ranskan instituutin johtaja Jeannette Bougrab haastattelee Sattoufia englanniksi ja yleisölle tarjoutuu mahdollisuus tavata taiteilijavierastamme sekä saada hänen signeerauksensa*. Tilaisuus alkaa lasillisella klo 18.

Riad Sattouf on maailmanlaajuinen menestys. Hän on saanut runsaasti medianäkyvyyttä maailman johtavissa tiedotusvälineissä (muun muassa The New Yorker, The New York Times, The Guardian, Huffington Post), ja Tulevaisuuden arabi -sarjakuvaeepoksen kolmea ilmestynyttä osaa on myyty ranskaksi yhteensä jo yli miljoona kappaletta. Teoksen kaikki osat ovat nousseet poikkeuksellisesti Ranskan kaunokirjallisuuden bestsellerlistojen kärkisijoille, ja ne on käännetty yli 20 kielelle. Tulevaisuuden arabi 1 valittiin vuoden parhaaksi sarjakuvaksi Angoulêmen sarjakuvafestivaaleilla 2015.

Omaelämäkerrallinen, huumorilla höystetty Tulevaisuuden arabi -sarja kertoo syyrialais-ranskalaisen Sattoufin lapsuudesta Gaddafin Libyassa ja al-Assadin Syyriassa. Se on vaikuttava tarina elämästä hyvin erilaisten kulttuurien, perinteiden ja nykyaikaisuuden ristipaineessa ja tarjoaa mielenkiintoisen ikkunan arabimaiden todellisuuteen ennen nykyistä kaaosta. Lue lisää Sattoufin tuotannosta.

Tilaisuus on maksuton, mutta etukäteisilmoittautuminen on välttämätön. Paikkoja rajoitetusti.

Ilmoittaudu kirjallisuusiltaan: institut@france.fi

*Tulevaisuuden arabi -teoksia  on myynnissä paikan päällä (20 €, norm. 25 €).

 

Yhteistyössä