Suomen pääministeri Alexander Stubb vieraili 16.3. Tampereen Aleksanterin koulun ranskalais-suomalaisella linjalla.

Tampereen ranskalais-suomalaisella linjalla opiskelee noin 200 oppilasta ja se tarjoaa opetusta esikoulusta yläasteelle. Ala-asteella on kuusi luokkaa ja yli sata oppilasta, esikoulussa ja yläasteella kolme luokkaa. Stubb painotti vierailunsa erityisesti ala-asteen kaksikielisiin luokkiin, joissa opetus on järjestetty puoliksi ranskalaisten (50%) ja suomalaisten (50%) opettajien kesken.

IMG_4538

Stubb vastaili lasten esittämiin kysymyksiin hänen arkipäivästään pääministerinä ja harrastuksistaan (hän on tunnettu intohimoisena urheilijana, mukana mm. Ironman-triathlonissa).

Hän on itse myös kaksikielisestä suomenruotsalaisesta perheestä ja puhuu sujuvasti viittä eri kieltä (suomi, ruotsi, englanti, ranska, saksa). Vierailunsa aikana hän myös muistutti ranskan kielen osaamisen hyödyistä koko maailmassa.

 Pääministerin vierailu huomioitiin myös lehdistössä ja sosiaalisessa mediassa. Se nostatti samalla myös huomioon jo entuudestaan laadukkaasta opetuksestaan ja ”ranskalaisuudestaan” tunnetun Tampereen ranskalais-suomalaisen koulun.