JOUEZ! – Molièren matkassa tekee Molièren tuotannon tutuksi tunnissa. Tämä pienimuotoinen musiikkiteatteriesitys näyttelevälle cembalistille on syntynyt Elina Mustosen, Johanna Freundlichin ja Nina Mansikan yhteistyönä. Produktion tavoitteena on tuoda uudella, hauskalla ja helposti lähestyttävällä tavalla Molièren ajattomat henkilöhahmot ja aikakauden musiikki monenlaisten yleisöjen ulottuville.

Esitys koostuu kohtauksista Molièren näytelmistä Luulosairas, Tartuffe, Saituri, Ihmisvihaaja, Naisten koulu, Don Juan, Oppineita naisia, Sievistelevät hupsut ja Versaillesin impromptu. Tätä kaikkea täydentää ja peilaa aikakauden rikas musiikki.

Esityksen musiikin ovat säveltäneet Molièren yhteistyökumppanit Jean-Baptiste Lully ja Marc-Antoine Charpentier sekä barokin ajan tärkeimmät ranskalaiset cembalosäveltäjät Louis Couperin, Jean-Henry d’Anglebert, François Couperin ja Jean-Babtiste Forqueray. Esityksen musiikki soitetaan aikakauden suosituimmalla kosketinsoittimella, cembalolla.

Saumattomasti yhteen lomittuvat tekstit ja musiikki muodostavat samalla kuvan Molièren elämästä, mutta ennen kaikkea näytelmien yleisinhimillisestä ja ajattomasta sanomasta.

Molière käsittelee ihmisyyden eri puolia ja erityisesti kaikkialla tunnistettavia heikkouksia komedian välillä viiltävin ja anarkistisinkin keinoin, mikä tarjoaa esitykselle loputtomasti mahdollisuuksia yhdistää tekstejä ja musiikkia monin erilaisin, joskus epäortodoksisin tavoin.

Tärkeän lisäulottuvuuden produktion ennakkoluulottomalle lähestymistavalle tuo kompakti, mutta yllätyksellinen ja kekseliäs puvustus ja lavastus. Sen ansiosta teos on muuntautuva ja erilaisiin tiloihin sopiva.


Lavalla: Elina Mustonen

Tekstidramaturgia ja henkilöohjaus: Johanna Freundlich

Visualisointi: Nina Mansikka

Musiikillinen suunnittelu ja sovitus: Elina Mustonen

 

Tulevat esitykset:

-17.3.2019 klo 19-20 Musiikkiteatteri Kapsäkki, Hämeentie 68, Helsinki

Liput 26,50/opiskelija, eläkeläinen 22,50 € LIPPU.FI

http://bit.ly/2U9Iqur

 

-21.3.2019 kello 19 Oulun Musiikkijuhlat 10.-24.3.2019, Valvesali, Hallituskatu 7, Oulu

Liput 22,50 / opiskelija, eläkeläinen 17,50 € ticketmaster.fi

www.ticketmaster.fi/event/246093

Lisätiedot:
Elina Mustonen, elina.mustonen@uniarts.fi; puh. 040 523 7232


Taiteilijaprofessori Elina Mustonen on esiintynyt ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja. Musiikin ohella hän on opiskellut näyttelijäntyötä mm. Lontoon Royal Academy of Dramatic Artissa (RADA). Elina Mustosen levytyksistä mainittakoon J.S. Bachin koko cembalosarjatuotanto. Hänen näytelmärooleistaan keskeisimpiä ovat olleet Shakespearen Prospero, Hippolyta ja Titania sekä nimirooli Jussi Kylätaskun näytelmässä Maaria Blomma. Mustosen edellinen sooloproduktio Her Infinite Variety perustui William Shakespearen teksteihin ja aikakauden musiikkiin. Esitys on kiertänyt ympäri Suomea, ja se on nähty myös Dublinissa ja Lontoossa, esityspaikkoina maineikkaat Rose Theatre ja Garrick’s Temple to Shakespeare.