5.3. klo 19 – Vanha Kirkko

Catherine Gouillard & Pierre Ribot

Clara Schuman, Lily Boulanger, Pauline Viardot, Alma Mahler, Nadia Boulanger, Amy Beach…
Eugène Gigout, Verdi, Debussy, Ravel, Poulenc…

Ei pääsy maksua mutta paikkoja on rajoitettusti
Varaa paikkasi tästä linkistä

Ranskan instituutti järjestää naissäveltäjille omistetun konsertin –  tiistaina 5.3 klo 19.00 Vanhassa kirkossa, Lönnrotinkatu 6.

Vanhan kirkon historiallisessa rakennuksessa Honfleurin tuomiokirkon urkuri Catherine Gouillard ja nuori viuluvirtuoosi Pierre Ribot soittavat muun muuassa Clara Schumania, Pauline Viardota, Alma Malheria, Nadia Boulanger’ta ja Amy Beachia. Luovuudellaan ja rohkeudellaan nämä naissäveltäjät viitoittivat tietä tuleville sukupolville.

Vapaa sisäänpääsyCatherine Gouillard

Catherine Gouillard (1974) innostui urkuihin jo 9-vuotiaana. Hän oli ollut liian nuori opettelemaan urunsoittoa ja rupesi opiskelemaan pianoa voittaen 20- vuotiaana Pariisin konservation arvostetun palkinnon.

2000-luvun alussa hän aloitti urunsoiton opinnot Caenin kaupungissa Erwan le Pradon kanssa ja pääsi soittamaan kuuluisaa Cavaille-Col -urkua Villiers-sur-Merin kaupungissa. Vuodesta 2010 lähtien hän on toiminut urunsoittajana Honfleurin Sainte-Catherinen kirkossa ja soittanut lukuisissa konserteissa.Pierre Ribot

Pierre Ribot (1999) on opiskellut viulun soittoa Pariisin esikaupunkialueen, Mantes-la-Jolien musiikkiopistossa ja maineikkaassa  Versaillesin konservatoriossa, josta valmistui vuonna 2018.

Pierre Ribotin toinen intohimo on kirjallisuus, jonka hän on pystynyt yhdistämään hyvin musiikkiin ja voittikin vuonna 2017 lukioiden musiikkitietokilpailun. Nykyään hän opiskelee Ranskan parhaimmassa lukiossa, Henri IV :ssa ja soittaa Trocaderon sinforniaorkesterissa sekä esiintyy usein erilaisissa kamarimusiikin konserteissa.