15.8.2019  17.00 – 19.00

Tervetuloa keskustelemaan suomalais-ranskalaisessa seurassa kun runoilijat Matti Kangaskoski ja Yekta kohtaavat Taiteiden yönä! Aiheena on runoilijuus ja kirjoittaminen nykypäivänä Suomessa ja Ranskassa. Juontajana toimii tohtori, kääntäjä Susanna Lindberg. Tapahtuman jälkeen on kaikille avoin cocktail-tilaisuus. Tapahtumakieli on englanti.

Sisäänpääsy on ilmainen
Varaathan paikkasi tästä linkistä

Yhteistyössä Suomen Ranskan instituutti, Runokuu.

Yekta on ranskalainen runoilija ja muusikko. Häneltä on ilmestynyt kolme runokokoelmaa sekä tekstejä useissa antologioissa ja runojulkaisuissa. Hän on esiintynyt erilaisissa musiikkia ja runoutta yhdistelevissä projekteissa. Yekta on myös yksi the French-English Poetry Festivalin järjestäjistä, ja vaikuttaa myös festivaalin kansainvälisessä, runoutta ja visuaalista taidetta käsittelevässä La Traductière -julkaisussa.

Viime aikoina Yekta on luonut äänimaisemat Nicolas Sandanassamy ohjaamiin videorunoihin ”Statue” (2015), ”The Way of Dreams” (2016). Ensimmäisen piano EP:nsä hän julkaisi vuonna 2016.

Matti Kangaskoski on tutkija ja monipuolinen kirjoittaja. Ennen esikoisteostaan hän on julkaissut runoja, esseitä, suomennoksia ja kritiikkejä muun muassa Nuoressa Voimassa, Kritiikissä, Tuli & Savussa ja Mustekalassa. Kangaskoski valmistelee väitöskirjaa nykyrunoudesta Helsingin yliopistoon ja Justus-Liebig-yliopistoon Giessenissä, Saksassa.

Sisäänpääsy on maksuton
Ilmoittautuminen tästä linkistä

Yekta ja Matti Kangaskoski esittävät heidän yhteisensä teoksensa perjantaina 16.8. Lavaklubissa klo 19 Runokuun Genderblender-tapahtumassa.
Lisätietoja ja varaukset tästä linkistä

https://runokuu.fi/