ABC Euroopassa kirjanäyttely on kansainvälisen kulttuuri-instituuttien EUNIC-verkoston * (European Union National Institutes for Culture) vuoden 2015 projekti Suomessa. Esillä on viitisenkymmentä ensimmäisen luokan lukukirjaa kahdestatoista EU-maasta: Islannista, Italiasta, Itävallasta, Liettuasta, Norjasta, Puolasta, Ranskasta, Ruotsista, Saksasta, Tanskasta, Unkarista ja Virosta.

Lukemaan oppiminen on tärkeä virstanpylväs lapsen henkilökohtaisen kehityksen kannalta. Ensimmäisillä lukukokemuksilla on suuri vaikutus siihen, että lapselle kehittyy elinikäinen myönteinen suhde lukemiseen. Sujuva lukutaito, luetun ymmärtäminen ja kiinnostuksen kehittäminen erilaisia tekstejä kohtaan ovat edellytys yhteiskunnalliseen elämään osallistumiselle ja tulevalle ammatilliselle kehitykselle.

Näyttely esittelee eri konteksteissa ja eri metodein tapahtuvaa lukemisen opiskelua näissä Euroopan maissa — ja samalla maiden kieliä ja kulttuureja, siis monikielistä Eurooppaa. Kirjat ovat yleisön ulottuvilla vapaasti selailtavissa.

Näyttely on suunnattu erityisesti kouluryhmille, jotka voivat sen avulla muiden maiden koululaisten arkeen. Näyttely on kuljetettava, helposti erilaisiin tiloihin muokattava näyttely, joten se tulee varmasti olemaan esillä useassa suomalaisessa kirjastossa.

Näyttelyn järjestäjät:
Ranskan instituutti, Goethe-Institut Finnland, Italian kulttuuri-instituutti, Itävallan suurlähetystö, Liettuan suurlähetystö, Pohjoismainen kulttuuripiste, Puolan suurlähetystö, Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus ja Viron instituutti.
 

Näyttely: ABC Euroopassa – Kaksitoista eri tapaa oppia lukemaan

11.04.–10.05.2015

Rikhardinkadun kirjasto, Rikhardinkatu 3, Helsinki

MA-TO klo 9-20/ PE klo 9-18/ LA-SU klo 10-16

Vapaa pääsy