28.1.2020 – 19 h 

Ilta ranskalaisten mestareiden parissa 

Kapellimestari Patrick Fournillier toimii Kansallisoopperan päävierailijana ja johtaa suuren osan ohjelmistomme oopperaklassikoista. Nyt Maestron tyyliin pääsee tutustumaan ranskalaisessa illassa, jossa nautitaan hienostuneista, hartaista ja tanssillisista soinneista.
 

Ohjelmassa on kolme ranskalaisen musiikin merkkiteosta. Konsertin aloittaa Gabriel Faurén sarja Pelléas ja Mélisande. Salaperäinen näytelmä innoitti monia säveltäjiä Sibeliusta myöten, mutta Fauré oli sen ensimmäinen musiikillinen tulkitsija. Toisena numerona kuullaan harvoin Suomessa esitetty Albert Roussellin vuonna 1930 valmistunut kolmas sinfonia. Värikäs ja rytmikäs teos on säveltäjänsä suosituimpia ja sitä pidetään yhtenä tärkeimmistä ranskalaisista sinfonioista. Konsertin päättää kuorolle, orkesterille ja sopraanolle sävelletty Gloria, jossa Francis Poulenc yhdistää vaikuttavasti vakavia ja kevyitä sävyjä.   

Solisti: Anu Klomsi 

Lue lisää 

LIPPUTARJOUS 
Kansallisooppera tarjoaa Ranskan instituutin seuraajille -50% permantolippujen normaalihinnasta (69€). Saadaksesi tarjouksen, sinun tulee olla kirjautuneena sisään Kansallisoopperan nettisivuilla tai sovelluksessa. Valitse konsertti ”Avec Patrick”, valitse permantopaikka, valitse peruslippu, lisää ostoskoriin, lisää etukoodi AVEC50 ja jatka maksamaan. https://oopperabaletti.fi/