Viidettä kertaa järjestettävä kansainvälinen musiikkifestivaali Close Encounters Helsinki – St. Petersburg tuo kaupunkien klubeille ja konserttitaloihin nuoria muusikoita Ranskasta, Malesiasta, Etelä-Koreasta, Yhdysvalloista, Virosta, Latviasta, Venäjältä ja Suomesta. Tulevat musiikin ammattilaiset esittelevät tuotantoaan, ja esiintymisen lomassa he tekevät myös uutta musiikkia yhdessä.

Maanantaina 10.2. festivaalin avajaiskonsertissa Arabiasalissa esiintyy Ranskan Music Academy Internationalissa opiskeleva Caroline Rose, joka on monipuolinen esiintyjä, säveltäjä ja sovittaja. Hänen laaja-alainen äänensä taipuu raskaasta rockista aina musikaaleihin asti, ja näyttävissä konserteissaan hän hyödyntää ennakkoluulottomasti elementtejä eri musiikkityyleistä, tanssista ja teatterista. Avajaiskonsertin lisäksi Caroline Rose esiintyy keskiviikkona 12.2. Pietarin legendaarisella Fish Fabrique Nouvelle klubilla, ja torstaina 13.2. hänet nähdään Helsingin Club Semifinalissa.

Close Encounters Helsinki – St. Petersburg tarjoaa monikansallisen näyttämön kunnianhimoisten nuorten musiikintekijöiden tuoreille ideoille yli valtioiden ja genrejen rajojen. Tapahtuma järjestetään samanaikaisesti Helsingissä ja Pietarissa, molempien kaupunkien keskeisimmillä keikkapaikoilla. Tämän vuoden festivaalin yhteydessä tapahtuman järjestäjä Pop & Jazz Konservatorio juhlistaa 20-vuotista jäsenyyttään Berklee International Network -verkostossa. Tervetuloa festivaalin konsertteihin ja klubi-iltoihin 10.–14.2.2014!

10.2.

ARABIA HALL 6 PM, Arabiankatu 2, free entry

Caroline Rose (FRA), Sandra Långbacka Ensemble (FIN)

13.2.

SEMIFINAL 9 PM, Urho Kekkosen katu 6, free entry, K-18

Caroline Rose (FRA), eRose, The Recipes

www.closeencounters.fi