Patrice bart – Ludvig Minkus
Ooppera – 24.3.-17.4.

Don Quijote on yksi klassisen baletin merkkiteoksista, joka vie katsojan lämpimään espanjalaiskylään, temperamenttisten ihmisten joukkoon. Kansallisbaletin upea visualisointi, teoksen taiturimaiset numerot ja hauskan vauhdikkaat juonenkäänteet vangitsevat katsojat kerta toisensa jälkeen – eikä ole ihme, että Don Quijotea esitetään aina loppuunmyydyille katsomoille!

Nykyversio pohjautuu Marius Petipan pietarilaiseen koreografiaan 1800-luvun lopulta, ja siinä keskitytään romaanin tarinaan, jossa ihana Kitri ja hänen köyhä rakastettunsa Basilio tarvitsevat apua surullisen hahmon ritari Don Quijotelta ja hänen pieneltä tanakalta palvelijaltaan Sancho Panzalta päästäkseen naimisiin.

Patrice Bart (1945-) on ranskalainen tähti tanssija ja koreografikko. V 1987-2011 Hän on toiminut balettimestarina Pariisin Ooperan baletissa. Hän on tehnyt paljon yhteistyötä Nurejevin kanssa (1938-1995). Don Quijote on hänen ensimmäinen oma koreografiansa. Berliinin Staatsoperin baletti näytettiin ensimmäistä kertaa Helsingissä  v 1995.

Lisätietoja: http://oopperabaletti.fi/ohjelmisto/don-quijote/