Kesälomat lähestyvät jo kovaa kyytiä. Mitä jos tänä vuonna suuntaisit oma rantamökin sijaan kulttuuririentoihin ulkomaille? Ranskassa kesä tuo mukanaan lukuisia merkittäviä kulttuurifestivaaleja ja -tapahtumia. Valitsimme kiinnostavimmista muutaman:

 

Fête de la Musique: 21. kesäkuuta

Fête de la Musique eli Muusikin juhla -tapahtumaa vietetään nykyään ympäri maailmaa, mutta alkunsa tapahtuma sai Ranskassa vuonna 1982. Ilmaistapahtuma kokoaa amatööri- ja ammattilaismuusikot soittamaan kaduille ja pihoille, puistoihin ja puutarhoihin. Ranskassa Fête de la musique valtaa nykyään 21.6. lähes jokaisen kaupungin – Pariisissa ja muissa isoissa kaupungeissa samanaikaisia konsertteja on parhaillaan satoja.

Tapahtuman verkkosivut

 

Festival d’Aix-en-Provence: 3.–22.7.

Le Festival international d’art lyrique d’Aix-en-Provence on yksi euroopan merkittävimmistä oopperaan keskittyneistä klassisen musiikin festivaaleista. Vuonna 1948 perustetun festivaalin sydän on ollut alusta saakka Théâtre de l’Archevêchén tunnelmallinen ulkoilmanäyttömö historiallisen arkkipiispan palatsin pihalla.

Festivaalin verkkosivu

 

Festival d’Avignon: 6.–26.7.

Vuonna 1947 perustettu Avignonin teatterifestivaali on yksi lajinsa huippuja. Unescon maailmanperintökohteeksikin valitun Avignonin kaupungin luomat puitteet ja kunnianhimoinen 50-60 kansainvälisen esityksen ohjelmisto houkuttelevat  joka vuosi paikalle yli 50 000 katsojaa. Virallisen festivaalin rinnalla on järjestetty jo vuosikymmeniä myös vapaamuotoisemp Festival OFF d’Avignon, joka tuo kaupunkiin satoja erilaisia esityksiä.

Festivaalin verkkosivu