12.3.-20.3.-2019

Ranskalainen jazzyhtye Impérial Orphéon esiintyy kahdeksalla paikkakunnalla ympäri Suomen. Vapaat äänet -agentuurin tuottamalla kiertueella kuullaan musiikkia yhtyeen maaliskuussa julkaistavalta Seducere-debyyttialbumilta.

Ranskalaisyhtyeen Suomen-kiertue käynnistyy Kiteeltä 12.3, jonka jälkeen vuorossa ovat Kuopio, Äänekoski, Oulainen, Joensuu, Turku ja Salo. Kiertue huipentuu päätöskonserttiin Helsingin Rytmihäiriöklubilla 20.3. Ennen Suomen konsertteja yhtye esiintyy Latviassa ja Virossa 1.–10.3.

Impérial Orphéon yhdistelee musiikissaan ennakkoluulottomasti jazzilmaisua, etnovärejä ja poppia. Omaperäisen kokoonpanon riehakkaan värikkäässä ja hyväntuulisessa musiikissa soivat vaikutteet brasilialaisesta chorosta Balkanin niemimaan kautta italialaisiin iskelmiin ja Rossinin oopperoihin. Raahen Rantajatseilla kesällä 2016 tanssittavalla ja energisellä esityksellään suomalaisyleisön hurmannut nelikko julkaisee pitkään odotetun ja huolella työstetyn debyyttialbuminsa Seducere Suomen-kiertueen alla maaliskuussa.

Impérial Orphéon on osa Compagnie Impérial -kollektiivia, jonka saksofonistit Gérald Chevillon ja Damien Sabatieron perustivat vuonna 2012. Uransa katusoittajina vuosituhannen vaihteessa aloittaneesta saksofonistiparivaljakosta on vuosien varrella kehkeytynyt eräs ranskalaisen jazzkentän kiinnostavimmista luovista yksiköistä. Saksofonistien rinnalla Impérial Orphéonissa esiintyvät rumpali Antonin Leymarie sekä harmonikkataiteilija ja laulaja Rémy Poulakis.

Ranskalaisnelikon tuleva Suomen-vierailu on osa frankofonian eli ranskankielisen maailman juhlaa, jota vietetään ympäri maailmaa maaliskuussa.

Mainio meininki, helppo uskoa että kaverukset aloittelivat uraansa katusoittajina – tällä meiningillä nimittäin otetaan hyvin haltuun tila kuin tila ja herätetään sopivasti huomiota ja kuitenkin viihteellisyydestä huolimatta soitto oli täyspainoista jazz-diggareidenkin makuun.
– Pasi Virtanen, Jazzpossu-blogi

Ennakkoluulot tosiaan karisevat ravintola Ruiskuhuoneen rannassa lauantai-iltana, kun festivaalit huipentuvat finaaliin. Ranskalainen Impérial Orphéon vetää yleisön tanssimaan hurjalla vedollaan, jossa balkanilainen meno kohtaa vapaan jazzin.
– Katri Kallionpää, Nyt-liitteen Jazzkeittiö-blogi

Impérial Orphéon on
Rémy Poulakis, harmonikka, laulu / Damien Sabatier, sopranino- ja alttosaksofoni, Theremin, efektit / Gérald Chevillon, bassosaksofoni, huilu, efektit / Antonin Leymarie, rummut, lyömäsoittimet


Impérial Orphéon Vapaat äänet -kiertueella Suomessa
12.-20.3.2019
Ti 12.3. klo 19 Kitee, Kitee-Sali
Ke 13.3. klo 19 Kuopio, ohjelmaravintola Maxim
To 14.3. klo 19 Äänekoski, Painotalo
Pe 15.3. klo 19 Oulainen, Kulmajazz

La 16.3. klo 18 Joensuu, Pakkahuone
Ma 18.3. klo 19 Turku, Turun seudun musiikkiopisto
Ti 19.3. klo 19 Salo, Kiva
Ke 20.3. klo 21 Helsinki, Juttutupa / Rytmihäiriöklubi

Kiertueen tuotanto: Compagnie Impérial, Vapaat äänet
Yhteistyökumppanit: Ranskan Instituutti Suomessa, AJC, Kumu drums
Kiertuetta tukevat: Adami, Institut Français, Réseau en scène, Spedidam

www.vapaataanet.fi