JOUEZ! – Molièren matkassa tekee Molièren tuotannon tutuksi tunnissa. Tämä pienimuotoinen musiikkiteatteriesitys näyttelevälle cembalistille on syntynyt Elina Mustosen, Johanna Freundlichin ja Nina Mansikan yhteistyönä. Produktion tavoitteena on tuoda uudella, hauskalla ja helposti lähestyttävällä tavalla Molièren ajattomat henkilöhahmot ja aikakauden musiikki monenlaisten yleisöjen ulottuville.

Esitys koostuu kohtauksista Molièren näytelmistä Luulosairas, Tartuffe, Saituri, Ihmisvihaaja, Naisten koulu, Don Juan, Oppineita naisia, Sievistelevät hupsut ja Versaillesin impromptu. Tätä kaikkea täydentää ja peilaa aikakauden rikas musiikki.

Esityksen musiikin ovat säveltäneet Molièren yhteistyökumppanit Jean-Baptiste Lully ja Marc-Antoine Charpentier sekä barokin ajan tärkeimmät ranskalaiset cembalosäveltäjät Louis Couperin, Jean-Henry d’Anglebert, François Couperin ja Jean-Babtiste Forqueray. Esityksen musiikki soitetaan aikakauden suosituimmalla kosketinsoittimella, cembalolla.

Saumattomasti yhteen lomittuvat tekstit ja musiikki muodostavat samalla kuvan Molièren elämästä, mutta ennen kaikkea näytelmien yleisinhimillisestä ja ajattomasta sanomasta.

Molière käsittelee ihmisyyden eri puolia ja erityisesti kaikkialla tunnistettavia heikkouksia komedian välillä viiltävin ja anarkistisinkin keinoin, mikä tarjoaa esitykselle loputtomasti mahdollisuuksia yhdistää tekstejä ja musiikkia monin erilaisin, joskus epäortodoksisin tavoin.

Tärkeän lisäulottuvuuden produktion ennakkoluulottomalle lähestymistavalle tuo kompakti, mutta yllätyksellinen ja kekseliäs puvustus ja lavastus. Sen ansiosta teos on muuntautuva ja erilaisiin tiloihin sopiva.

Lavalla: Elina Mustonen
Tekstidramaturgia ja henkilöohjaus: Johanna Freundlich
Visualisointi: Nina Mansikka
Musiikillinen suunnittelu ja sovitus: Elina Mustonen

Tulevat esitykset:

Ensi-ilta 16.12.2017 kello 19, Kansallissali, Helsinki
12.1.2018 kello 19 Berghyddan, Vanhankaupunginlahti, Helsinki
26.1.2018 kello 19 Käpylän työväentalo, Helsinki
5.6.2018 Aino Ackté -kamarifestivaali, Helsinki

Liput 22,50/opisk. 11,50 € LIPPU.FI

http://www.lippu.fi/Lippuja.html?affiliate=ADV&doc=artistPages%2Ftickets&fun=artist&action=tickets&erid=2038659&includeOnlybookable=false&xtmc=moli%C3%A8re&xtnp=1&xtcr=1

Lisätiedot:

Elina Mustonen, elina.mustonen@uniarts.fi; puh. 040 523 7232

Taiteilijaprofessori Elina Mustonen on esiintynyt ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja. Musiikin ohella hän on opiskellut näyttelijäntyötä mm. Lontoon Royal Academy of Dramatic Artissa (RADA). Elina Mustosen levytyksistä mainittakoon J.S. Bachin koko cembalosarjatuotanto. Hänen näytelmärooleistaan keskeisimpiä ovat olleet Shakespearen Prospero, Hippolyta ja Titania sekä nimirooli Jussi Kylätaskun näytelmässä Maaria Blomma. Mustosen edellinen sooloproduktio Her Infinite Variety perustui William Shakespearen teksteihin ja aikakauden musiikkiin. Esitys on kiertänyt ympäri Suomea, ja se on nähty myös Dublinissa ja Lontoossa, esityspaikkoina maineikkaat Rose Theatre ja Garrick’s Temple to Shakespeare.