Klo 16.30-18.00:
La ville face au présent: les nouveaux lieux culturels
Paikka: Keskustakirjasto Oodi

Vieras: Julien Beller (6B:n johtaja)Pauliina Seppälä (Yhteismaa, Mesenaatti.me)Kai Huotari (Johtaja Kiinteistö Oy Kaapelitalo), Kirsi Kaunisharju (kulttuuriasiainneuvos, opetus- ja kulttuuriministeriö)
Christine Langinauer,moderaattori
Kieli: englanti
Muoto: Paneelikeskustelu

2000-lukua leimaa kaupunkien merkityksen korostuminen. Muuttovirta kaupunkeihin jatkaa räjähdysmäistä kasvuaan, mikä luo samalla erilaisia sosiaalisia paineita, kuten maantieteellistä ja taloudellista epätasapainoa. Miten erilaisten sosiaalisten yhteisöjen kattamassa kaupunki- ja kulttuuriympäristössä saadaan kehitettyä ja toteutettua hyvinvoivaa yhteisöllistä ja kulttuurista kaupunkiasumista?

Miten kulttuuria ja yhteisöllisyyttä rakennetaan vuonna 2019?

Varaa paikkasi täältä

LIVE-LÄHETYS:


Julien Beller, 6B:n johtaja
Julien Beller on koulutukseltaan arkkitehti ja kaupunkikulttuurin aktiivinen edistäjä.

Hän on johtanut vuodesta 2010 lähtien 6B nimeä kantavaa kulttuurikeidasta Saint Denisissä Pariisin esikaupunkialueella.

6B on taiteilijoiden ylläpitämä yhdistys, joka kehittää ja elävöittää 7000 m2 käsittävää entistä toimistorakennusta. Paikka on tullut tunnetuksi erityisesti elektronisen musiikin tapahtumistaan. Lisäksi Ranskan indie-musiikin suurimmista nimistä esimerkiksi laulaja Camille on tallentanut musiikkiaan siellä sijaitsevissa studioissa.

Arkkitehtina Julien Beller kuuluu myös Bastillen aukiota uudistavaan työryhmään

http://www.le6b.fr/author/beller/


Pauliina Seppälä, Yhteismaa, Mesenaatti.me
Pauliina Seppälä on yhteiskuntatieteilijä, joka rakentaa työkseen osallistumisen yhteiskuntaa sekä Yhteismaa-yhdistyksen että Mesenaatti.me-joukkorahoituspalvelun kautta. Yhteismaa tunnetaan yhteisöllisistä ja yhdessä kehitetyistä tapahtumista ja alustoista, esimerkiksi Siivouspäivä-kierrätystapahtumasta, Illallinen taivaan alla -tapahtumista ja Nappinaapuri.fi -naapurustopalvelusta. 

 


Kai Huotari, johtaja Kiinteistö Oy Kaapelitalo
Kai Huotari on koulutukseltaan diplomi-insinööri, kauppatieteiden tohtori ja taiteen maisteri.
Vuodesta 2015 hän johtaa Kiinteistö Oy Kaapelitalon, joka ylläptää sekä Kaappelitehtaan että Suvilahden vanhaa energiantuotantoaluetta.

Hän on aiemmin työskennellyt paitsi Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutissa ja Tietotekniikan tutkimuslaitos HIIT:ssä, myös toiminut dokumenttielokuvafestivaali DocPointin toiminnanjohtajana, opettanut elokuva-analyysia ja tehnyt elokuvia.

Kaapelitehdas on Suomen suurin kulttuurikeskus. Kaapelitehtaalla toimii mm. 3 museota, 10 galleriaa, tanssiteattereita, taidekouluja sekä lukuisia taiteilijoita, bändejä ja yrityksiä. Vuokrattavissa tiloissa järjestään konsertteja, näyttelyitä, festivaaleja ja messuja. Kaapelitehtaalla työskentelee päivittäin noin 900 ihmistä, ja pelkästään lyhytaikaisesti vuokrattavissa tapahtumatiloissa vierailee vuoden aikana lähes 340 000 ihmistä.


Kirsi Kaunisharju, kulttuuriasiainneuvos, opetus- ja kulttuuriministeriö
Kirsi Kaunisharju on koulutukseltaan filosofian maisteri, joka on vuodesta 2007 työskennellyt opetus- ja kulttuuriministeriössä. Hänen työtehtäviinsä kuuluu mm. kunta- ja aluehallinnon sekä luovan talouden kehittämistehtäviä. Aiemmin hän on työskennellyt aluehallinnossa ja erilaisissa taide- ja kulttuurialan organisaatioissa sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Lisäksi hän on toiminut erilaisissa työryhmissä sekä pohjoismaisella että EU-tasolla.


Christine Langinauer on Hlesingissä asuva kuraattori, kirjoittaja ja tutkija. Hän työskentelee suunnittelijana Kulttuuri kaikille -palvelussa, joka edistää saavutettavuutaa, moninaisuutta ja yhdenvertaisuutta taide- ja kulttuurikentällä. Vuosina 2016-2018 hän työskenteli Taideyliopiston Kuvataideakatemian tuottajana ja vuosina 2014-2015 Langinauer toimi Pro Artibus-säätiön toimitusjohtajana. Langinauer on käynyt CuratorLab ohjelman Konstfackissa Tukholmassa vuonna 2016-2017 ja hän on valmistunut Art Theory, Criticism and Management-maisteriohjelmasta Helsingin yliopistosta ja Aalto yliopiston kauppakorkeakoulusta. Hän on opiskellut taidehistoriaa Rooman Sapienza-yliopistossa ja filosofiaa Pariisin Pantheon-Sorbonne yliopistossa. Langinauer on julkaissut artikkeleita nykytaiteesta useissa aikakauslehdissä ja kirjoissa. Vuosina 2012-2014 hän kuratoi ja ylläpiti voittoa XL art spacea, kokeellista taidetilaa Helsingin keskustassa.
http://www.kulttuuriakaikille.fi/