Klo 14.-15.30: Kestävämpi ruokakulttuuri
Se nourrir au présent

Paikka: St George – Winter Garden
Yrjönkatu 13
00120 Helsinki
Vieras: Chloé Charles (keittiömestari)
Kieli: englanti
Muoto : keskustelu + maistijaiset

Chloé Charles kuuluu ranskalaisten kokkien nousevaan sukupolveen.

Vuonna 2018 Madame le Figaro –lehti valitsi 30-vuotiaan Chloé Charlesin niiden15 lahjakkaimman keittiömestarin joukkoon, joita kannattaa seurata ravintolamaailmassa. Hän on jo saanut runsaasti myös kansainvälistä näkyvyyttä.

Maineikkaassa Septime-ravintolassa (http://www.septime-charonne.fr/) hän on laittanut ruokaa Byoncélle, Jay-Z:lle ja Beckhamin perheelle, mutta nykyään hän toimii freelancerina ja puolustaa ympäristöystävällistä ja yhteiskunnallisesti kestävää ruokakulttuuria.

Chloé Charles edustaa nykyruokakulttuuria parhaimmillaan. Ruokakulttuuria, jossa ei tingitä arvoista eikä mauista, mutta noudatetaan aktiivisesti nollahävikki –periaattetta. Hänen keitiössäään ei kalanpäitä eikä porkkanan naatteja heitetä pois, vaan niitä hyödynnetään luovalla tavalla.

Ranskan talous- ja kulttuurielämälle elintarvike- ja maataloussektorin merkitys on todella merkittävä. Ei ole siis ihme, että ympäristöteema on noussut ykkösprioriteetiksi myös hallinnon alalla.

Ranskan ekologiasta vastaava ministeriö «Ministère de la Transition Écologique et Solidaire» on antanut ohjeistuksia siitä, miten «tuottaa vastuullisemmin», «kuluttaa vastuullisemmin» ja «kierrättää vastuullisemmin».

Tapahtumassa Chloé Charles kertoo omasta työstään, ajatuksistaan ja siitä kuinka jokainen voi myötävaikuttaa kestävään ruokakulttuuriin omassa keittiössään.

Varaa paikkasi täältä

LIVE-LÄHETYS: