Jean-Luc Lagarcen moderni klassikko Ihan vain maailmanloppu (Juste la fin du monde, 1990) kertoo perheen ristiriitaisista tunteista, kun nuori mies palaa lapsuudenkotiinsa pitkän poissaolon jälkeen.
Vuonna 1995 vain 38-vuotiaana kuollut Lagarce on tällä hetkellä Ranskan esitetyin näytelmäkirjailija. Hänen näytelmänsä ovat runollisia ja lauseensa harkittuja. Niissä on myös paljon huumoria, joka syntyy usein kirjailijan kyvystä alleviivata ihmisten välisen kanssakäymisen absurdiutta.
Suomen Kansallisteatteri ja Ranskan instituutti tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Lagarcen tuotantoon kolmen lukudraamaillan muodossa. Turussa järjestetään Kansainvälisten kirjamessujen yhteydessä kaksi ”olohuone-esitystä”, jossa katsoja saa kutsun yksityiskodin seinien sisäpuolelle, intiimiin ja tunnelmalliseen ympäristöön. Samalla viikolla lukudraama nähdään myös Kansallisteatterin Lavaklubilla.

Ohjaus Davide Giovanzana
Rooleissa Jussi Lehtonen, Timo Torikka ja Salla Kozma
Musiikki Maija Ruuskanen
Suomennos Reita Lounatvuori

Olohuone-esitykset:
lauantai 4.10. klo 15
lauantai 4.10. klo 18 (täynnä!)
Vartiovuorenkatu 8 B 35, Turku / ovessa Zilliacus
Huom! Paikkojen vähäisestä määrästä johtuen tapahtumaan on ennakkovaraus! Varaukset otetaan vastaan osoitteessa evenement@france.fi

Kansallisteatterin Lavaklubi:
Ke 08.10. klo 19
Vapaa pääsy
Tapahtuma on osa READ-festivaalia (6.–8.10.2014), jossa luetaan nykydraamoja kahdeksasta eri maasta.